![]() |
Kişisel Gelişim Adına Söylenmiş Anlamlı Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Gelişim Adına Söylenmiş Anlamlı SözlerÜstün insanların başarı sırlarım daha iyi öğrenebilmek için, onların yaratıcı ve verimli zihinlerinden çıkmış olan özlü sözleri okumak yeterlidir ![]() ![]() ![]() Winston Churchili bir keresinde şöyle yazmıştı: "Eğitimsiz bir insanın bir özlü sözler kitabı okuması iyi bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() "Şans, kendisini ona önceden hazırlamış olan kişiyi memnun eder ![]() "Doğru düşüncelerin ve çabaların, doğru sonuçlar vereceğim bilerek, sevinç ve barış içinde çalış ![]() Aşağıdaki sözleri hiç silinmemek üzere hafızanıza kaydedin ki, arzu ettiğiniz en güzel geleceği gerçekleştirmenize hizmet etsinler ![]() ![]() ![]() ![]() RÜYALAR VE HAYALLER(guzel sözler, özlü sözler, kısa sözler) • "Vizyonun olmadığı bir yerde çürüme vardır ![]() • "Amaçlar, ayaklara sahip olan hayallerdir ![]() • "İçsel vizyonun sahtesini yapmak kadar kolay bir şey yoktur ![]() • "Ben sadece Tanrı'nın iradesini yerine getirmek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() • "Siz, etrafınızdaki şeylere bakar ve: "Niçin?" diye sorarsınız, ama ben, orada olmayan şeylerin hayalini kurar ve: "Neden olmasın?" diye sorarım ![]() • "Amerika her zaman bir rüyalar ülkesi olmuştur ![]() ![]() ![]() • "Rüyalar mutlaka gerçekleşir, aksi halde doğa onlara sahip olmamız için bizleri yüreklendirmezdi ![]() • "Engin bir zihnin hayaller kurarken işlemesi kadar beni etkileyen başka hiç bir şey yoktur ![]() • "Her şey görünür şeklini almadan önce, görünmeyen bir ideale göre dokunur ![]() ![]() • "Hayalleriniz büyük olsun ki, hayal ettikçe siz de büyüyün ![]() • "Zihin, insanın sarf ettiği tüm çabalarda en yapıcı ve en yaratıcı gücü oluşturur ![]() • "Zihnimizin tutarlı ve istikrarlı bir şekilde işlemesinden daha önemli olan başka bir şey yoktur ![]() • "Vizyon, görünmeyen şeyleri görme sanatıdır ![]() • "Hayaller, tapılacak kadar çok sevilen şeylerin eyleme dönüştürülmüş halleridir ![]() • "Budala insanların, budalaca rüyaları olur ![]() ![]() ![]() • "Her rüyanın ardında onun gerçekleşmesini sağlayacak bir kişi vardır ![]() • "Eylem adamları, kurdukları hayallere sımsıkı sarılmış olanlardır ![]() • "Eyleme dökülmüş olan büyük düşünceler, büyük eserleri meydana getirirler ![]() • "Hayal kurmaya cüret eden, onu gerçekleştirme cesaretini de gösterir ![]() ![]() ![]() • "Düşünmek zor bir eylem olduğu içindir ki, çok az insan bunu başarabilir ![]() • "Düşünmek, ruhun kendisiyle konuşmasıdır ![]() • "Zihninizi üstün düşüncelerle besleyin, çünkü yüceltilmis düşüncelere inanmak, kahramanları yaratır ![]() • "Kainat Tanrı'nın düşüncelerinden birisidir ![]() • "Belirli bir hedefe doğru yönlendirilmiş olan ve bilinçli irade tarafından kontrol edilen düşünceler, çözüm bekleyen bir problemin varlığıyla harekete geçerler ![]() ![]() ![]() • "Ruhun gücü, maddenin gücünden daha kuvvetlidir, çünkü dünyayı düşünceler yönetir ![]() • "Geleceğin rüyalarım, geçmişin tarihinden daha fazla severim ![]() • "Tecrübelerinim bana öğrettiği bir şey var: Hayallerinin peşinden emin adımlarla yürüyen ve arzu ettiği hayatı yaşamak için gayret sarf eden insanlar, beklenmedik bir anda başarıyla karşılaşırlar ![]() • "Gök mavişi elbiseler ve parlak ayakkabılar içinde, yüzündeki gülümsemeyle dolaşan bir satıcının mutlaka hayallerinin olması gerekir ![]() • "Neyin imkansız olduğunu söylemek zordur, çünkü dünün rüyası, bugünün umudu ve geleceğin" realitesidir ![]() ![]() • "Düşünce, insanı esaretten kurtarır ![]() • "Fikirler, yaratılışın kökleridir ![]() • "Zamanı gelmiş olan bir düşünceden daha büyük bir güç yoktur ![]() DERLEYEN: DRPİST |
![]() |
![]() |
|