![]() |
Neden Değil Nasıl |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neden Değil NasılKendi doğrularımızla yaşamak - doğruları başkalarına kabul ettirmeye zorlamak - kendini sorgulamak - kişisel gelişimde nedenleri sorgulamak hakkında Yeni bir kitaba başladım geçen gün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyor ki bir yerinde; “Bağnaz gerçeği elinde tuttuğunu sandığı için direnir, diretir ve başkalarına da bu gerçeği kabul ettirmek için tüm güçlerini kullanır ![]() ![]() Yaklaşık iki gündür bu tanımlama çınlayıp duruyor beynimin içinde… Bu tanımlamaya göre bizler de birer bağnaz, hatta kara cahil olmuyor muyuz hayata karşı? ![]() ![]() Bazen kendimizin bile olmayan bir sürü gerçeğe ya da gerçek saydığımız inançlara sarılmış, başkalarını da bunlara inanmaya zorlayarak var oluşumuzu aklamaya çalışmıyor muyuz? Kendimizi, bize inanılmaz bir tekamül fırsatı tanıyan yaşam nehrinin içine bırakacağımıza, yanımızdan geçen her varlığı tanımaya çalışarak, içinde bulunduğumuz suyu her an hissederek yol alacağımıza ve yaşamın farklı boyutları için kendimizi hazırlayacağımıza kalkıp “Neden nehrin içindeyiz?” sorusuyla hayatımızı boşa harcıyoruz ![]() Hangi balık denizin içinde olmaktan sorgular kendini? Hangi kuş neden uçuyorum acaba diye yaralar kanatlarını? Hangi çiçek neden uçurumun kenarında bittim de, kralın bahçesinde açmadım diye soldurur renklerini? Bir tek biz, yaşamı olanca gücümüzle sorguluyor, kendimize karartıyoruz ![]() ![]() ![]() Neden’i değil, nasıl’ı sorarsak kendimize, özlemini duyduğumuz o en iyilere en güzellere en kısa zamanda kavuşuruz diye düşünüyorum ![]() Gerçeğin durduğumuz yerde değil, daima bizden ileride olduğuna inanırsak… Elif Bengü |
![]() |
![]() |
|