![]() |
Başarısız Olabilir Misiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Başarısız Olabilir Misinizbaşarı ve kişisel gelişim - kişisel gelişimin başarıya olumlu etkileri - pes etmeden devam edebilmek 1 Mil yarışları, atletizmin ilginç bir dalı olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra ne mi olmuş? Daha sonra ise, diğer sporcular birden bire kendilerinin de yapabileceklerine inanırlar ve birkaç yıl içinde yüzlerce kişi bu başarıyı tekrarlar ![]() Bir başarı örneği, birçok kişiye ilham oluyor ve o güne kadar yapılamamış olan şeyler, birden bire kolaylaşıveriyor ve yapılabilir oluveriyor ![]() Network Marketing işine baktığımda da benzer bir durum görüyorum: Birisi bir başarı seviyesine ulaşınca, birçoklarına ilham oluyor ve o güne kadar yapılamaz diye düşünülen birçok hedef gerçekleşiveriyor ![]() Ancak bir de ilginç bir nokta var ki, vurgulamadan geçemeyeceğim: Mesela bu işi yapanların eğitim seviyelerine bakınca görüyorum ki, “diplomalı başaranlar” da var “diplomalı başaramayanlar” da var ![]() ![]() Evlilere bakıyorum, evli başaranlar ve evli başaramayanlar, her ikisinden de çok var ![]() ![]() Gençlere bakıyorum, genç başaranlar ve genç başaramayanlar, her ikisinden de çok var ![]() ![]() Geçim sıkıntısı çekenlere bakıyorum, başaranlar ve başaramayanlar, her ikisinden de çok var ![]() ![]() Demek ki başarı veya başarısızlık kriterlerine bakıldığında, diploma, yaş, evli olup olmamak, küçük veya büyük şehirde yaşamak, geçim sıkıntısı çekmek veya çekmemek değildi sonucu etkileyen ![]() Ancak kesin olan bir şey vardı: “Bir şeyi bir kişi bile yapabildiyse, ben de yapabilirim ![]() Örneklerden görülüyordu ki, ben de yapabilirdim ![]() ![]() ![]() Böyle düşünmek, benim kendi kendime yarattığım “bahaneler”i de yok etmeye yaramıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Yani her şey yine benim seçimimdi… Gelelim çok ince bir noktaya… Demek ki insanlar başarısız da olabiliyordu ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() Yani, yine kendi seçimleriyle!… |
![]() |
![]() |
|