|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
acısının, bakış, gelişimde, kişisel, yönlendirilmesi |
![]() |
Kişisel Gelişimde Bakış Açısının Yönlendirilmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Gelişimde Bakış Açısının YönlendirilmesiYani bakış açısının yönlendirilmesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buradaki sorun bu dengenin bizim kontrolümüzün tamamen dışında olması ![]() ![]() ![]() Bunun önemi 3 ![]() ![]() Anne-Babaya : "Anne, vazo kırıldı ama bak zaten çok kötüydü yeni bişey alırız" Çocuğa : "Herkes bu çocuğa geveze diyor ama belki de çok zeki ve söyleyecek çok fazla şeyi var" ya da sessiz ise "Hiçbir konuda fikri yok gibi görünüyor ama aslında çok iyi bir gözlemci" Arkadaşlara : "Ben gelemeyeceğim ama zaten tatsız bir günümdeyim bensiz daha iyi eğlenirsiniz" Müşteriye : "Fiyatı çok yüksek olduğundan hatalı bir seçim gibi görünebilir ama düşük yakıt tüketimi ve düşük yedek parça fiyatları ile sizin için çok kazançlı bir seçenek ![]() Herzaman karşımızdaki farklı bir bakış açısı işaret ederken bunu kendimize yapmak için hiçbir çaba sarfetmiyoruz : Sınavı kazanamadım --> Bir sonraki sınava kadar daha çok zamanım olacak ve dahaiyi bir sonuç alabilirim ![]() İyi bir arkadaşım ile tartıştım --> Bu konuları açığa kavuşturmamız yararlı oldu ![]() ![]() Yaptığım işte kötü bir hata yaptım --> Bu hatayı daha önce yapmayan herkesden bir adım öne geçtim ![]() İş görüşmesi kötü geçti --> Kazandığım bu iş görüşmesi deneyimi ile daha ciddi bir firmadaki görüşme sırasında diğer birçok kişiden daha rahat ve kendime güvenli davranabilirim ![]() Bunların hepsi doğru ve cümleler tam ters yönlerden olumsuz bakış açılarında söylendiğinde de yine hepsi doğru olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan sevgisinin de ilk şartı olumlu bakış açısı olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|