![]() |
Kişisel Gelişim Yazıları - Fincanın Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Gelişim Yazıları - Fincanın HikayesiFincanın Hikayesi Yazısı - Başarılı Olmak için Öneriler - Kişisel Gelişim “Bana hayranlıkla baktığının farkındayım ![]() ![]() Kadın şimdi hayret içindeydi… önündeki kahve fincanı konuşuyordu ![]() Kekeleyerek: “Nasıl yani? Anlayamadım? “Diyebildi yaşlı kadın ![]() “Demek istiyorum ki ben bir zamanlar balçık ve çamurdan ibarettim ve bir sanatkâr geldi, beni eline aldı… ezdi, dövdü, yoğurdu… çektiğim sıkıntılara dayanamayıp: “Yeter! Lütfen dur artık “diye bağırmak zorunda kaldım ![]() ![]() ![]() “Sonra beni alıp bir tahtanın üzerine koydu… burada döndüm de döndüm… döndükçe başım da döndü… Sonunda yine haykırdım: “Lütfen beni bu şeyin üzerinden kurtar ![]() Ama usta bana bakıp gülümsüyordu: “Henüz değil” “Derken beni aldı ve fırına koydu ![]() ![]() ![]() Fırın git gide ısınıyordu ![]() Anlaşılan o ki beni yakarak öldürecek ![]() Fırının duvarlarına vurmaya başladım ![]() “Usta, usta! Lütfen izin ver buradan çıkayım! “ Pencereden onun yüzünü görebiliyordum ![]() ![]() Bir saat sonra, Fırını açtı ve beni çıkardı ![]() ![]() ![]() “Boyalı fırçayla bana hafif-hafif dokunmaya başladı ![]() ![]() “Lütfen usta! Yapma, gıdıklanıyorum! “dedim ![]() “Henüz değil!” Sonra beni nazikçe tutup yine fırına doğru yürümeye başladı ![]() ![]() ![]() Fırını açıp beni içeriye iteleyip kapağı kapattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Tam son nefesimi vermek üzere olduğumu düşünüyordum ki, kapak açıldı ve ustanın nazik eli beni çekip dışarı çıkardı ![]() ![]() ![]() “Şimdi tam istediğim gibi oldun ![]() Ona: “Evet” dedim ![]() Bir ayna getirip önüme koydu ![]() ![]() Aynaya tekrar-tekrar baktım ve “Bu ben değilim ![]() ![]() “Evet, bu sensin!” dedi usta… Senin, acı ve sıkıntı diye gördüğün şeylersayesinde böyle mükemmel bir fincan haline geldin ![]() “Eğer seni bir balçık ve çamur parçası iken üzerinde çalışmasaydım, kuruyup gidecektin ![]() Döner tezgâhın üstüne koymasaydım, ufalanıp toz olacaktın ![]() “Sıcak fırına sokmasaydım, çatlayacaktın ![]() ![]() Ama sana asıl güç ve kuvveti veren ikinci fırın oldu ![]() Şimdi onu arzu ettiğim şey var üzerinde ![]() Ve ben kahve fincanı, şu sözlerin ağzımdan çıktığını hayretle fark ettim: “Ustam! Sana güvenmediğim için beni af et! Bana zarar vereceğini düşündüm ![]() Beni benden fazla sevip iyilik yapacağını fark edemedim ![]() Bakışım kısaydı, ama şimdi beni harika bir sanat eseri yaptığını görüyorum ![]() Benim sıkıntı ve acı diye gördüğüm şeyleri bana verdiğin için teşekkür ederim … Teşekkür ederim ![]() BİZİ EŞSİZ BİR SANAT ESERİ OLARAK YARATANRAB”BİMİZE BİZ NASIL TEŞEKKÜR ETMELİYİZ? |
![]() |
![]() |
|