![]() |
Özgüven Geliştiren Taktikler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özgüven Geliştiren Taktiklerkendini geliştir - kendini geliştirme - kendini geliştirme yöntemleri - özgüven - özgüven eksikliği - özgüven geliştirmek - özgüven testi özgüven geliştirmekKişisel ataleti yenip başarı yolunda adım atmanın olmazsa olmazlarından biri özgüven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖZGÜVEN MÜKEMMEL OLMAMAYI KABUL EDEBİLMEKTİR Bilmediği halde yeteneğine ve yapabileceğine inanmak “öz-etkinliğin” yüksek olduğunu gösterir ![]() ![]() Neyi bilmediğini bilmemek ve kendini diğerlerinden daha bilgili gibi görmekse, öz-bilgi eksikliğidir ![]() Özgüven, hem öz etkinlik hem de öz bilgiyi gerektirir ![]() ![]() Siz hiç özgüven sorunu yaşayan bir CEO, CFO ya da CSO gördünüz mü? C-seviyesinde bir yönetici olmak demek güçlü bir özgüvene sahip olmayı gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() özgüven gelişimi Peki, siz özgüveninizi artırmak istiyorsanız ne yapabilirsiniz? Size 3 ipucu: Mükemmelliyeti aramaktan vazgeçmeyi denemek: Insan kaynakları yöneticileri her ne kadar işe alımlarda mükemmelliyetçi kişileri tercih etmeme eğiliminde olsalarda, C seviyesinde bir çok yöneticinin bu kategoriye girdiğini biliyoruz ![]() ![]() Mükemmelliyetçi tutum detayların çok arkasından gitmek, önceliği olmayan konularda dahi en ince noktaların düşünülmüş ve tamamlanmış olmasını beklemek ve hafif obsesyon halinde konuları düşünmek olarak ifade edilebilir ![]() ![]() Hata yapmak insanlık halidir ![]() ![]() ![]() Cesur gözükmek de bir meziyettir ![]() Bazen hepimizin cesaretinin kırıldığı zamanlar olur ![]() ![]() Biliyorum, içeride cesur hissetmemek, dışarıya nasıl yansır ki? Aslında rol yapıyor olacaksınız ama hayatta bazen rol yapmak fena değildir ![]() ![]() ![]() Size anlam veren işleri tercih edin ![]() Eskiden kısa saatler çalışılıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|