Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evlidir, yapsa, yeridir

Evlidir Ne Yapsa Yeridir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evlidir Ne Yapsa Yeridir

Evlidir Ne Yapsa Yeridir Film - Kadir İnanır - Hülya Koçyiğit

Yetmişlerden dem vuralım biraz da 1978 yapımı Evlidir Ne Yapsa Yeridir filmini seçtim Aslında aklımda bu film yoktu ama yeşilçam fotoğraf arşivime katmak için yaptığım taramada filmin set fotoğrafına rastlayınca hem filmi anlatayım hem de keşke şimdi imkân olsa da izlesem diye geçirdim içimden Şöyle evde tembellik yapmanın farz olduğu yağmurlu bir İstanbul öğlesinde yapılacak en zevkli şey de bu olurdu gibime geliyor Ayağıma sıcak su torbası da koydum mu oh değmeyin keyfime

Hülya Koçyiğit'in filmotografisine baktığımda ; Cüneyt Arkın'la birlikte çevirdikleri 1977 yapımı İstasyon filmi ile beraber bu filmin yeri ayrıdır benim için İkisinde de ben Hülya'yı izlemeye doyamam Tıpkı Cüneyt Arkın ve Kadir İnanır'ı oynadıkları Gırgır Ali ve Mecnun rollerinde izlemeye doyamadığım gibi

Künye :

Yönetmen : Şerif Gören

Senaryo: Safa Önal

Yapımcı :Selim Soydan

Yapım yılı: 1978

Rol Dağılımı:

Kadir İnanır: Mecnun

Hülya Koçyiğit: Leyla

Şemsi İnkaya : Kerem

Perran Kutman: Aslı

Halit Akçatepe: Ferhat

Zeynep Çayırlıoğlu: Zeynep (Leyla ve Mecnun'un kızı )

Neriman Köksal: Şirin'in ablası

Sevda Aydan: Leyla'nın Annesi

İbrahim Sesigüzel (Balonlu İbo)

Sinopsis:

Aynı binada yaşayan Leyla- Mecnun, Ferhat-Şirin ve Kerem-Aslı çiftlerinin evliliği üzerinden evlilik kurumunun, kadın erkek ilişkilerinin mizahi bir dille anlatımı bu filmin konusu Leyla ve Mecnun iki çocuklu bir ailedir Bir kız bir de erkek çocukları vardır Mecnun, bir reklam şirketinde çalışmakta, Leyla ise Mecnun'a duyduğu aşktan, zengin baba evini bırakmış ev hanımlığı yapmaktadır Mecnun, tipik bir Türk erkeğidir Karısını çalıştırmaz, eve geldi mi yemek bekler, arkadaşları ile felekten bir gece çaldığında karısından dırdır işitmek en son istediği şeydir Çocuklar okula gidip gelsinler, karısından hep güler yüz görsün, yeterdir ona Kerem ile Aslı ise çocuksuz bir çifttir Aşk denilen şeyi çoktaaan tüketmiş, ceviz kabuğunu doldurmayan her şeyi içn rahatlıkla kavga edebilmektedirler Ferhat ile Şirin de çocuksuz bir çifttir Şirin, boğazına oldukça düşkün iri kıyım, kolay kolay kafasına bişey takmayan , ablasının sözünü kocasının sözünden daha çok dinleyen bir adem kızıdır Kocası Ferhat onun yanında minik dev adam gibi kalmaktadır aynı binada yaşayan bu üç çift gün gelir kadın ve erkek tarafları olarak ayrılırlar Her iki tarafın da birbirine söyleyeceği, eteklerinde biriktirdikleri taşları vardır Yalnız taşları dökmek onları rahatlatamayacak, illa ki karşı tarafın başını yaracaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com