![]() |
Bar Kelebeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bar KelebeğiBar Kelebeği 1987 - Bar Kelebeği Filmi - Bar Kelebeği Film Konusu - Bar Kelebeği Oyuncuları - Bar Kelebeği Film Tanıtım - Nostalji Filmi Bar Kelebeği Yönetmen Barbet Schroeder Yapımcı Barbet Schroeder Senarist Charles Bukowski Müzik Jack Baran Oyuncular Mickey Rourke,Faye Dunaway Görüntü yönetmeni Robby Müller Kurgu Éva Gárdos Yapım yılı, ülkesi 1987 , Amerika Birleşik Devletleri ABD Tür Dram, romantik Gösterim tarihi Mayıs 1987, Cannes Film Festivali Mart 1989, Türkiye Diğer adlar Bar Kelebeği (Türkiye) Barfly (Fransa) Barfly - Moscone da Bar (İtalya) El Borracho (İspanya) Szenen Eines Wüsten Lebens (Almanya) Yapım şirketi Golan-Globus Productions Zoetrope Studios Dağıtım şirketi Warner Home Video (DVD) Devam filmi Factotum (2005) Bar Kelebeği 1987 ABD yapımı yarı-otobiyografik dramatik filmdir ![]() ![]() ![]() Özgün senaryosunu Amerikalı şair, yazar Charles Bukowski'nin (d ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filmde alkolik yazar Henry Chinaski (Mickey Rourke) ve kendisi gibi toplum dışı bir alkolik olan kadın arkadaşı Wanda Wilcox'un (Faye Dunaway) bütün gün sefil bir barda geçen dipsomanik yaşantıları, barmenle (Frank Stallone) olan rutin didişmeleri, her seferinde sonuçsuz kalan değişme çabaları anlatılmaktadır ![]() ![]() Alkole boğulmuş toplum dışı ve depresif bir hayat sürmüş olan Charles Bukowski'nin eserlerinde de sürekli olarak kendi hayatını anlattığı bilinmektedir ![]() ![]() ![]() 2005 yılında Matt Dillon'un başrolünü oynadığı Factotum adında bir devam filmi çekilmiştir ![]() Film Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye aday gösterilmişti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|