Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
forrest, gump

Forrest Gump

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Forrest Gump

Forrest Gump 1994 - Forrest Gump Filmi - Forrest Gump Film Konusu - Forrest Gump Oyuncuları - Forrest Gump Film Tanıtım

Yönetmen Robert Zemeckis

Yapımcı Wendy Finerman,Charles Newirth,Steve Starkey,Steve Tisch

Senarist Winston Groom

Eric Roth

Oyuncular Tom Hanksi,Robin Wright Penn,Gary Sinisei,Mykelti Williamson,Sally Field

Müzik Alan Silvestri

Görüntü yönetmeni Don Burgess

Kurgu Arthur Schmidt

Stüdyo Paramount Pictures

Dağıtıcı Paramount Pictures

Yapım yılı 1994, ABD

Çıkış tarih(ler)i 6 Temmuz 1994 (ABD) - 11 Kasım 1994 (Türkiye)

Bütçe 55 milyon dolar

Hasılat 677,386,686 $ milyon (dünya çapında)

Forrest Gump, ABD'de 329,694,499 $, uluslararası olarak 347,692,187 $ hasılat ile toplam kazancı 677,386,686 $'a ulaşan bir filmdir Film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 24,450,602 $ gelir elde etmiştir[1]

En iyi film dahil olmak üzere 6 dalda Oscar ödülü almıştır

Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla oldukça çetin başarılara imza atar Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor Zemeckis hikâyeyi yakın Amerikan tarihindeki birçok olay ve fenomenle(Elvis Presley'den Watergate Skandalına kadar)ustalıkla ilişkilendiriyor

Oyuncular ve yapımcı

Filmin yönetmeni Robert Zemeckis olup, Winston Groom, Eric Roth gibi isimler tarafından yazılmıştır Başroller: Forrest Gump rolünde: Tom Hanks, Forrest Gump'un kız arkadaşı rolünde Robin Wright Penn

Filmden Alıntı

Koş Forrest Koş (Ayrıca Dövüş Kulübü filminde de benzetme olarak kullanıldı Supernatural adlı dizinin 4 sezonunun 8 bölümündede Dean bu replige gönderme yapmıştır )

Sadece aptalca davrananlar aptaldır

Annem daima söylerdi, "Hayat bir kutu çikolata gibidir, içinden ne çıkacağını asla bilemezsin"

Bize , Vietnam'in Amerika'dan çok farklı olacağı söylenmiştiBira kutuları ve ızgaralar dışında öyleydi de

Neden ölüyorsun anne?

Vaktim doldu, sıram geldi,

Ah hayır

Sakın korkma bitanem ölüm de hayatın bir parçası

Jenny: "hey, forrest, Vietnam'da korkmuş muydun?"

Forrest: "Evet şey, bilemiyorum Bazen yağmur, yıldızların çıkmasına izin verecek kadar duruyordu O zaman güzel oluyordu Çölde günbatımının hemen öncesine benziyordu Suda milyonlarca yakamoz olurdu Tıpkı o dağ gölü gibi Çok berraktı Jenny, sanki üstüste iki gökyüzü varmış gibi duruyordu Sonra çölde, güneş doğduğu zaman, göğün nerede bitip, yeryüzünün nerede başladığını kestiremezdim Çok güzeldi"

Jenny: "Keşke oralarda seninle birlikte olabilseydim"

Forrest: "Benimleydin"

Jenny: "Seni seviyorum"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com