![]() |
Forrest Gump |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Forrest GumpForrest Gump 1994 - Forrest Gump Filmi - Forrest Gump Film Konusu - Forrest Gump Oyuncuları - Forrest Gump Film Tanıtım Yönetmen Robert Zemeckis Yapımcı Wendy Finerman,Charles Newirth,Steve Starkey,Steve Tisch Senarist Winston Groom Eric Roth Oyuncular Tom Hanksi,Robin Wright Penn,Gary Sinisei,Mykelti Williamson,Sally Field Müzik Alan Silvestri Görüntü yönetmeni Don Burgess Kurgu Arthur Schmidt Stüdyo Paramount Pictures Dağıtıcı Paramount Pictures Yapım yılı 1994, ABD Çıkış tarih(ler)i 6 Temmuz 1994 (ABD) - 11 Kasım 1994 (Türkiye) Bütçe 55 milyon dolar Hasılat 677,386,686 $ milyon (dünya çapında) Forrest Gump, ABD'de 329,694,499 $, uluslararası olarak 347,692,187 $ hasılat ile toplam kazancı 677,386,686 $'a ulaşan bir filmdir ![]() ![]() En iyi film dahil olmak üzere 6 dalda Oscar ödülü almıştır ![]() Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Oyuncular ve yapımcı Filmin yönetmeni Robert Zemeckis olup, Winston Groom, Eric Roth gibi isimler tarafından yazılmıştır ![]() ![]() Filmden Alıntı Koş Forrest Koş (Ayrıca Dövüş Kulübü filminde de benzetme olarak kullanıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece aptalca davrananlar aptaldır ![]() Annem daima söylerdi, "Hayat bir kutu çikolata gibidir, içinden ne çıkacağını asla bilemezsin ![]() Bize , Vietnam'in Amerika'dan çok farklı olacağı söylenmişti ![]() ![]() Neden ölüyorsun anne? Vaktim doldu, sıram geldi, Ah hayır ![]() Sakın korkma bitanem ölüm de hayatın bir parçası ![]() Jenny: "hey, forrest, Vietnam'da korkmuş muydun?" Forrest: "Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jenny: "Keşke oralarda seninle birlikte olabilseydim ![]() Forrest: "Benimleydin ![]() Jenny: "Seni seviyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|