06-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doc Hollywood
Doc Hollywood 1991 - Doc Hollywood Filmi - Doc Hollywood Film Konusu - Doc Hollywood Oyuncuları - Doc Hollywood Film Tanıtım - Doc Hollywood Nostalji Filmi
Yönetmen Michael Caton-Jones
Yapımcı Deborah D Johnson,Marc Merson,Neil B Shulman,Susan Solt
Senarist Neil B Shulman,Laurian Leggett,Jeffrey Price,Peter S Seaman,Daniel Pyne
Oyuncular Michael J Fox,Julie Warner,Woody Harrelson
Müzik Carter Burwell
Dağıtıcı Universal
Türü Romantik/Komedi
Yapım yılı 1991, ABD
Çıkış tarih(ler)i 2 Ağustos 1991 (ABD) - 31 Ocak 1992 (Türkiye)
Dil Ingilizce
Doc Hollywood, 1991 yapımlı Romantik komedi filmidir Michael Caton Jonesin yönettiği film Dr Neil Shulmanın What? Dead again? (Ne? Tekrar ölmekmi?) isimli kitabından uyarlanmıştır Michael J Fox, Julie Warner ve Woody Harrelson filmin baş rol oyuncularıdır
Konusu
Benjamin "Ben" Martin (Fox) Hollywood'a gitme hayali olan bir doktordur Genç doktor, başarılıdır En sonunda batı sahilinde kendisine daha iyi para verilebilecek ve belki de kariyerini ileri taşıyabileceği bir iş fırsatı çıkar Hemen görüşmeye gitmek için yola çıkar her ne kadar diğer doktorlar onun pek başarılı olacağını sanmıyor olsalar da Ancak Ben kendisinden emindir ve sakince araba kullanmaktadır  ta ki, önüne iki kadın ve inekleri çıkıncaya kadar Bir an Benjamin kendisini kaybeder ve kaza yaparak bir kasabaya düşer Kazada zarar verdiği yerlerden dolayı, mahkeme ona ceza verir Fakat cezası hafiftir, her ne kadar Ben için olmasa da Artık sadece yaşlı doktor Houge dışında hiçbir doktor kalmamıştır kasabada, Houge ise Beni gördüğü anda ondan nefret etmeye ve ona kötü davranmaya başlar Ben'in cezası burada doktorluk yapmaktır Gittikçe insanlar onu daha çok sevmeye ve bir çok hasta onun yanına gelmeye başlar Bu Ben'i mutlu etse de onun istediği gidip daha çok para kazanmaktır Burada ise kendisini sevmeyen birkaç insan vardır: Houge ve Hemşire Packer
Bir süre sonra Ben, Lou isimli yardımcı kadınla tanışır Birkaç gün onunla yakınlaşmaya çalışsa da Lou'dan pek iyi bir yanıt almaz Bir süre sonra ise onun bir kızı olduğunu anlar
Lou (Julie) New York'a hukuk okumak için kocası ile gitmiştir fakat orada kocası kaçmıştır Ve hayal kırıklığı ile Lou tekrar geri dönmüştür Şimdi ise kasabanın maçolarından Hank Gordon (Woody Harrelson) ile takılmaktadır Fakat bir süre sonra bir çok şey değişecektir
Yaş Sınırı
Bu sinema filmi çıplaklık içeren sahne, az küfürler (tv versiyonunda sansürlenmiştir) ve cinsellik bağlantılı konuşmalarından dolayı 12 yaş ve üzerine uygundur

|
|
|