![]() |
Kiralık Katil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiralık KatilKiralık Katil Filmi - Kiralık Katil Filminin Konusu - Kiralık Katil Film Oyuncuları - Kiralık Katil Film Tanıtım - Nostaljik FilmlerYönetmen Jean-Pierre Melville Yapımcı Raymond Borderie Eugène Lépicier Senarist Jean-Pierre Melville Georges Pellegrin Joan McLeod (roman) Oyuncular Alain Delon François Périer Nathalie Delon Cathy Rosier Müzik François de Roubaix Görüntü yönetmeni Henri Decaë Kurgu Monique Bonnot Yolande Maurette Dağıtıcı Artists International (ABD sinemalar) The Criterion Collection (DVD) Cinsi Sinema filmi Türü Dram, suç, gerilim Renk Renkli (Eastmancolor) Yapım yılı 1967 Çıkış tarih(ler)i 25 Ekim 1967, Fransa 12 Temmuz 1972, New York Süre 105 dakika Ülke Fransa Fransa İtalya İtalya ortak yapımı Dil Fransızca Diğer adları Kiralık Katil (Türkiye, sinemalar) Samurai (Türkiye, TRT TV) Le Samouraï (Fransa) Frank Costello, faccia d'angelo (İtalya) El Silencio de un hombre (İspanya) The Godson (ABD) Der Eiskalte Engel (Almanya) ![]() Kiralık Katil 1967 Fransa - İtalya ortak yapımı neo-noir tarzında polisiye filmdir ![]() ![]() Senaryosunu, fazla tanınmamış bir yazar olan Joan McLeod'un "The Ronin" adlı romanından Jean-Pierre Melville ve Georges Pellegrin'in birlikte uyarlayıp yazdıkları filmi Jean-Pierre Melville yönetmiştir ![]() ![]() ![]() Filmde, yaptığı iş gereği yalnız ve ketum bir hayat sürdüren Parisli profesyonel bir tetikçinin (Alain Delon) son işinde birkaç tanık tarafından yüzünün görülmesiyle hem polis teşkilatıyla, hem de kendisini kiralayanlarla bir kedi fare oyununun içine girmesi anlatılmaktadır Ancak film konusundan çok stilize anlatım tarzıyla ön plana çıkmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|