Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurbanları, şeytanın

Şeytanın Kurbanları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytanın Kurbanları

Şeytanın Kurbanları Filmi - Şeytanın Kurbanları Filminin Konusu - Şeytanın Kurbanları Film Oyuncuları - Şeytanın Kurbanları Film Tanıtım - Nostaljik FilmlerYönetmen Federico Fellini
Louis Malle
Roger Vadim
Yapımcı Raymond Eger
Alberto Grimaldi
Senarist Edgar Allan Poe 'nun üç hikâyesinden adapte edilmiştir
Oyuncular Brigitte Bardot
Alain Delon
Jane Fonda
Terence Stamp
Müzik Diego Masson
Jean Prodromidès
Nino Rota
Görüntü yönetmeni Tonino Delli Colli
Claude Renoir
Giuseppe Rotunno
Kurgu Franco Arcalli
Ruggero Mastroianni
Hélène Plemiannikov
Stüdyo Les Films Marceau
Cocinor
Dağıtıcı Cocinor
Cinsi Sinema filmi
Türü Korku
Renk Renkli (Eastmancolor)
Yapım yılı 1968
Çıkış tarih(ler)i 17 Mayıs 1968 Cannes Film Festivali
Süre 121 dakika
Ülke Fransa Fransa
İtalya İtalya ortak yapımı
Dil Fransızca/İngilizce
Diğer adları Şeytanın Kurbanları (Türkiye)
Trois histoires extraordinaires d'Edgar Poe
Spirits of the Dead (ABD)
Tales of Mystery and Imagination (İngiltere)
Tre passi nel delirio (İtalya)
Außergewöhnliche Geschichten (Almanya)
Tales of Mystery

Şeytanın Kurbanları 1968 Fransa, İtalya ortak yapımı korku filmidir Özgün adı olağanüstü öyküler anlamına gelen Histoires Extraordinaires dir ABD'de Spirits of the Dead adı ile gösterilmiştir Üç farklı bölümden oluşan bu antolojik film Amerika'lı yazar Edgar Allan Poe'nun 1832-1839 yılları arasında yazdığı üç korku hikâyesinin, üç ünlü Avrupa'lı yönetmen Federico Fellini, Louis Malle ve Roger Vadim tarafından sinemaya aktarılması ile oluşmuştur Filmin hem Fransızca hem de İngilizce versiyonları vardır İngilizce versiyonunda anlatıcı dış ses korku filmlerinin ünlü oyuncusu Vincent Price'a aittir Filmin başlıca rollerinde Brigitte Bardot, Alain Delon, Jane Fonda, Peter Fonda ve Terence Stamp oynamışlardır Her üç yönetmen de kendilerine ait olan bölümlerin senaryolarına katkıda bulunmuşlardır

İlk hikâye Metzengerstein 'dır Bu bölümün yönetmeni Roger Vadim'dir Senaryosunu da Pascal Cousin'le birlikte Vadim adapte edip yazmıştır Bölümün görüntüleri Claude Renoir'a ait olup müziklerini Jean Prodromidès yapmıştır Başlıca rollerinde o zaman Vadim'le evli olan Jane Fonda ve Fonda'nın erkek kardeşi Peter Fonda oynamışlardı
İkinci Hikaye William Wilson 'dır ve Louis Malle tarafından yönetilmiştir Senaryosunu Clement Biddle Wood'la Louis Malle birlikte yazmışlardır Görüntü yönetmeni Tonino Delli Colli'dir Müzikler Diego Masson'a aittir Brigitte Bardot ve Alain Delon başrolleri paylaşmışlardı
Üçüncü hikâye Toby Dammit 'tir ve Federico Fellini yönetmenliğinde çekilmiştir Senaryosunu da Fellini ve Bernardino Zapponi birlikte yazmışlardır Görüntüleri Giuseppe Rotunno çekmiş, bölümün müzikleri Nino Rota 'ya aittir Başrollerde Terence Stamp ve Salvo Randone oynamışlardır Aslında bu üçüncü bölüm Poe'nun bir hikâyesinden uyarlanmamıştır, "Don't Wager Your head to the Devil" adlı romanının serbest bir uyarlamasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com