Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kadını, tanrı, yarattı

Ve Tanrı Kadını Yarattı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ve Tanrı Kadını Yarattı

Ve Tanrı Kadını Yarattı Filmi - Ve Tanrı Kadını Yarattı Filminin Konusu - Ve Tanrı Kadını Yarattı Film Oyuncuları - Ve Tanrı Kadını Yarattı Film Tanıtım - Nostaljik Filmler

/
Ve Tanrı Kadını Yarattı (video adı)
Et Dieu créa la femme

"Ve Tanrı Kadını Yarattı" (Et Dieu créa la femme) filminin sinema afişi
Yönetmen Roger Vadim
Yapımcı Claude Ganz
Raoul Lévy
Senarist Roger Vadim
Raoul Lévy
Oyuncular Brigitte Bardot
Curd Jürgens
Jean-Louis Trintignant
Christian Marquand
Müzik Paul Mizraki
Görüntü yönetmeni Armand Thirard
Dağıtıcı Éditions René Chateau
Cinsi Sinema filmi
Türü Dram
Renk Renkli (Eastmancolor)
Yapım yılı 1956
Çıkış tarih(ler)i 28 Kasım 1956, Fransa (ilk gösterim)
24 Ocak 1958, Türkiye
Süre 95 dakika
Ülke Fransa Fransa
İtalya İtalya ortak yapımı
Dil Fransızca İtalyanca
Diğer adları And God Created Woman (ABD)
And Woman Was Created (İngiltere)
E Dio creò la donna (İtalya)
Piace a troppi (İtalya)
Y Dios creó la mujer (İspanya)
und ewig lockt das Weib (Almanya)
und immer lockt das Weib (Almanya)

Ve Tanrı Kadını Yarattı[1](Fransızca: Et Dieu créa la femme) baş oyuncusu Brigitte Bardot olan 1956'te Roger Vadim tarafından yönetilen bir Fransız filmdir Bardot'u ünlü ettiren ve onun "sex kitten" (seks kedi) sembolunu yaratan filmi olarak biliniyor Film 24 Ocak 1958 tarihinde Türkiye'de sinemalarda "Ve Allah Kadını yarattı" adıyla gösterime girdi, yıllar sonra video dağıtımlarında "Ve Tanrı Kadını Yarattı" adı kullanıldı

1957'de bu film Amerika Birleşik Devletleri'nde Kingsley-International Pictures tarafından piyasa çıktığı zaman Amerikan sinemada cinselliğin simgesini yükseltti ve Bardot hemen ün kazandı Şimdiye kadar bazılar Bardot'un masanın üstünde yalınayak dans ettiği sahne bütün sinema tarihinde en erotik sahnelerden biri olduğunu düşünüyorlar

24 Ocak 1958 tarihli Milliyet gazetesinde Tuncan Okan tarafından yazılmış bir film eleştirisi köşesinde, filmin sinemalarda Ve Allah Kadını Yarattı adıyla gösterime girdiği bildiriliyor

Brigitte BardotJuliete Hardy
Curd JürgensEric Carradine
Jean-Louis TrintignantMichel Tardieu
Jane MarkenMadame Morin
Jean Tissier M Vigier-Lefranc
Isabelle CoreyLucienne
Jacqueline VenturaMme Vigier-Lefranc
Jacques CironLe secrétaire d'Eric
Paul FaivreM Morin
Jany Mourey
Philippe Grenier
Jean Lefebvre
Leopoldo Francés
Jean Toscano
Marie Glory

Film Hakkında Notlar
Filmin Türkiyede çıkan VCD kapağı

Film 24 Ocak 1958 tarihinde Türkiye'de "Ve Allah Kadını yarattı" adıyla gösterildi, yıllar sonra video dağıtımlarında "Ve Tanrı Kadını Yarattı" adı kullanıldı
Brigitte Bardot (d1934) filmin çekildiği tarihte yönetmen Roger Vadim (d1928 - ö2000) 'le evliydi
Roger Vadim 1988 yılında aynı filmin And God Created Woman adı ile yeni bir çevrimini yaptıBu ikinci filmde Rebecca De Mornay , Vincent Spano ve Frank Langella başrolleri paylaşmışlardı Bu yeniden çevrim de yine Türkiye'de "Ve Allah Kadını yarattı" adıyla gösterilmiştir
Film cinsel içeriği yüzünden ABD'de büyük gürültü kopardı ve Katolik kilisesinin hışmına uğradıZaten bu filmden birkaç ay önce de Elia Kazan 'ın Tennessee Williams uyarlaması Baby Doll filmi aynı akibete uğramış ve kilise tarafından boykot edilmişti
Filmde kullanılan "Mon coeur éclate" şarkısı Gilbert Bécaud'ya aittirFilmin diğer müzik parçası "Dis-moi quelque chose de gentil" ise Solange Berry 'nindir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com