![]() |
Beş Vakit Ve Korkuyorum Anne Ye 7 Dalda Ödül |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beş Vakit Ve Korkuyorum Anne Ye 7 Dalda Ödül'Beş Vakit' ve 'Korkuyorum Anne'ye 7 dalda ödül (24/01/2007) Sinema Yazarları Derneğinin (SİYAD) düzenlediği 39 ![]() ![]() SİYAD'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl vizyona giren, Reha Erdem'in yönettiği "Beş Vakit" ve "Korkuyorum Anne" adlı 2 film, 7 dalda ödül aldı ![]() "Korkuyorum Anne", kadın oyuncu dalında Işıl Yücesoy'a, yardımcı kadın oyuncu dalında Şenay Gürler'e SİYAD heykelciği kazandırdı ![]() Erkan Can ise erkek oyuncu dalında "Takva" ile ödüle ulaştı ![]() İlker Aksum, 2006'nın son günlerinde vizyona giren "Küçük Kıyamet"teki performansıyla en iyi yardımcı erkek oyuncu seçilirken, umut veren sanatçı ödülü, "Kader" filmindeki başarılı oyunculuğu nedeniyle Engin Akyürek'e gitti ![]() 39 ![]() En İyi Film: Beş Vakit En İyi Yönetmen: Reha Erdem (Beş Vakit) Mahmut Tali Öngören En İyi Senaryo: Nilüfer Güngörmüş-Reha Erdem (Korkuyorum Anne) Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu: Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne) En İyi Erkek Oyuncu: Erkan Can (Takva) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Şenay Gürler (Korkuyorum Anne) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: İlker Aksum (Küçük Kıyamet) En İyi Görüntü Yönetmeni: Florent Herry (Beş Vakit) En İyi Müzik: Rahman Altın (Cenneti Beklerken) En İyi Sanat Yönetmeni: Naz Erayda-Hakan Yarkın (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?) En İyi Kurgu: Nathalie Le Guay-Reha Erdem (Korkuyorum Anne) Türk sinemasının usta isimleri Tarık Akan, Ayşen Gruda, Zeki Ökten ve Çetin Tunca'ya Onur Ödülü, Burçak Evren'e ise Emek Ödülü verildi ![]() Geçen yıl sinemalarda vizyona giren tek yerli belgesel yapım olan "Oyun"un yaratıcısı Pelin Esmer'e özel ödül verilirken, SİYAD üyeleri tarafından 2005-2006 sezonunun en iyi yabancı filmi seçilen "Cache-Saklı" da ödülünü aldı ![]() Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi okuyucularının belirlediği ve her yıl SİYAD gecesinde açıklanan 2006 yılının en beğenilen sinema filminin ise "Babel-Babil" olduğu belirtildi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|