![]() |
Bir İstanbul Masalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir İstanbul Masalı>>yazın sonuna kadar beklemenize gerek kalmadı) > >> > >> > >> > >>36 ![]() > >> > >>Yeşilköy sahili ![]() ![]() ![]() > >> > >>Selim bir kez daha saatine bakar ![]() ![]() çeker ![]() > >>artık Esma ![]() > >>Evet o gelse herşey düzelecek , yüreğindeki fırtınalar dinecektir ![]() ya > >>gelmezse ![]() ![]() ![]() ![]() mektupta > >>anlattığını düşünür ![]() verdiğini > >>Esma > >>anlayacaktır ![]() ![]() gecikti? > >>Trafik tabiiki trafik ![]() buraya > >>gelecek ![]() ![]() sahil > >>yokmut > >>gibi neden Yetilköy ? Acaba köşke yakın olsa gelmeyeceğinden mi korktum? > >>diye sorar kendine ![]() gibi sesi > >>kalbini yararak geçer ![]() ![]() kötü > >>şeyleri atmak istermişcesine kafasını sallar ![]() > >>gelecek ![]() ![]() ![]() > >> > >>Arhan malikanesi > >> > >>Malikanenin kapıları Selim Arhan için açılır ![]() şaşırır ![]() Her > >>zaman mutlaka selam veren Selim Bey bugün onu farketmemittir bile ![]() > >>Aslında > >>sanki yalnızca beni değil bütün dünyayı görmüyormuş gibiydi diye dütünür ![]() > >> > >>Selim arabadan iner ![]() doğru ilerler ![]() > >>"Esma'yla konuşucam ama bu sefer gözlerinin içine bakarak ![]() Meleğim o > >>zaman onun için gerçekten herşeyi yapacağımı anlayacak ![]() > >>dütüncelerin > >>verdiği güç ve umutla hızlanır ![]() çarparak > >>kapının önüne gelir ![]() > >>İçerde Kozanlar hep birlikte sessiz ve endişeli oturmaktadırlar ![]() > >>sonunda > >>Çiçek dayanamaz ![]() > >> > >>Çiçek: Tamam anne ya artık asma suratını ![]() ![]() Benim kardetim > >>güçlüdür ![]() > >>Suzan : Biliyorum Çiçek ama ne biliyim ![]() ![]() ![]() ![]() > >>Cemal : Suzan daha önce staja gittiğinde de endişelendik ![]() zaman > >>nasıl > >>dönmüştü hatırlasana ![]() > >>Ozan: Korkma benim ablama hiçbirtey olmaz anne ![]() > >>Suzan: Bu sefer kızımın yüzünde bir farklılık vardı Cemal ![]() Sanki içinde > >>birşey ebediyyen kırılmış gibi ![]() durumlarda > >>güç yetmez kızım ![]() ![]() > >>boşuna üzüyorsun annecim ![]() inanmamaktadır ![]() Esma > >>ile gitmeden önce konuştukları ve mektup aklına gelir ![]() Offf ![]() ![]() ![]() > >>sessizce ![]() neşeyle > >>Necati'ye dönerek) Hadi Necati kalk çay koyalım ![]() kimseden hayır > >>yok ![]() > >>Çaydan sonra gidelim ![]() ![]() > >>Necati: "Tamam canım" der ve kalkar ![]() ![]() ve Necati > >>aynı anda yaağa kalkarlar ![]() > >>Necati: Ben açarım ![]() > >> > >>Kapı açılır ![]() içeri buyurun ![]() > >>Sonra korku, heyecan, telat ve umut dolu bir ifadeyle Selim içeri girer ![]() > >>Odayı bir sessizlik kaplar ![]() bakarlar ![]() > >>Selim: (her zamanki kendinden emin sesinden çok farklı bir sesle) Cemal > >>abi, > >>Suzan abla iyi akşamlar ![]() dilerim ![]() > >>(derin bir nefes alır) Ben Esma ile konuşmak istiyorum ![]() ![]() onu > >>çağırabilirseniz ![]() ![]() ![]() ![]() > >>Selim bey (kanepeyi biraz eli titreyerek gösterir) > >>Cemal ve Suzan yine gözgöze gelirler ![]() aynı soru > >>vardır ![]() ![]() > >> > >>Etrafındakiler ona birşeyler söylemektedir ![]() duymaz ![]() > >>Yalnızca Cemal'in 2 cümlesi kulaklarında uğuldamaktadır ![]() 3 > >>aylığına Roma'ya gitti Selim Bey ![]() doğru > >>olacağını düşündü ![]() > >>kesinlikle > >>ben yokum ![]() ![]() misin? > >> > >>Cemal de Suzan da Selim'i hiç böyle görmemitlerdi ![]() önünde > >>çökmüttü sanki ![]() > >>Selim yavaş yavaş kapıya doğru ilerlerken onu hemen bırakmak istemezler ![]() > >> > >>Suzan: (ne söyleyeceğini bilemez bir şekilde) Biraz daha otursaydınız > >>Selim > >>Bey Cemal: Köşkte mi kalacaksınız yoksa sizi evinize bırakıyım mı? > >>Selim: (belli belirsiz bir sesle) Ben ![]() ![]() ![]() ![]() Gerek yok ![]() > >> > >>Selim Kozanların evinden çıkar ![]() kelime bile > >>etmedin ![]() iyi > >>olacağımı > >>nasıl düşünürsün? Bütün bu duyguların, düşüncelerin ağırlığı içinde > >>Çiçek'in > >>ona seslenişlerini duymaz ![]() koluna > >>dokunduğunda onu farkeder ![]() > >>Çiçek elinde bir zarf ,enditeli gözlerle Selim'e bakarken tedirgin bir > >>sesle > >>konutmaya batlar ![]() > >> > >>Çiçek: Esma bana herteyi anlattı ![]() zaman > >>istediğinizi ![]() > >>Selim: Benimle ![]() ![]() ![]() ![]() > >>Çiçek: Bu Esma için hiç kolay olmadı Selim Bey ![]() kardeşimin > >>gözlerinde parlayan ışığın tek bir günde söndüğünü gördüm ![]() Sizin > >>teklifinizi kabulettiğini söyleyecekti, eğerDemir orada > >>olmasaydı ![]() > >>( > >>Bu sözlerle Selim'in gözleri gerçekten mi dercesine Çiçek'e çevrilir ![]() > >>Sonra tüm benliğini yine acı kaplar ![]() yaslanır ![]() > >>Evet > >>kabuledecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve > >>kardeşiniz arasına girmek istemedi ![]() açılırsa ya da > >>Demir'e birşey olsaydı bir gün onu suçlamanızdan korktu ![]() > >>Selim: Onu asla suçlamam ![]() ![]() Onların sonuçları > >>da benim sorumluluğumdur ![]() aldım ![]() Bunu > >>nasıl anlamaz ![]() > >>suçlayacaktı ![]() > >>Bunun için kardeşim kendi mutluluğunu feda etti ![]() mektup > >>göndermek yerine gelip onunla yüz yüze konuşsaydınız ![]() > >>sizin de emin olamadığınızı düşündü ![]() > >>Selim: Emindim ![]() ![]() ![]() > >> > >>Çiçek: Size hiç açıklama yapmadan gitmek istemedi ![]() bunu > >>bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() gidecekken > >>döner) Bundan sonraki adımlarınızda çok iyi düşünün ![]() onu > >>gerçekten seviyorsanız ve mutlu edecekseniz onu bırakmayın ![]() eğer emin > >>değilseniz üstelemeyin ![]() istemiyorum ![]() > >>Selim:Onu üzmek mi , onu için yapabileceğim şeyleri bilsen korkarsın belki > >>de ![]() ![]() > >> > >>Çiçek Selim'e bakar, onun gözlerindeki aşkı görür ![]() doğru yol > >>alırken bir kez daha bakar ![]() ![]() > >>Parmaklarıyla mektubu okşamaktadır ![]() bir > >>nefes > >>alır ![]() ![]() > >> > >>Selim elindeki mektubu hayatla tek bağıymış gibi sağlam, ama dokunsa > >>kırılacakmış gibi narin tutmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sen > >>yanımda ol herşeyi yaparım dedim ![]() zaman > >>istedim ![]() ![]() ![]() birşeyden bu > >>kadar emin olmadım ben ![]() ![]() ![]() ![]() > >>Yüreğindeki acıyla mektuba bakar ![]() zarif , ince > >>yazısıyla Selim yazmaktadır ![]() okşar ![]() > >>gücü > >>gitmiş gibi hisseder ![]() verir ![]() > >>Sonra birden Esma'nın ağacına yaslandığını farkeder ![]() yaslanır ve > >>elleri titreyerek zarfı açar ![]() <<< Selim ağaca yaslanıp mektubu okumaya başlar ![]() tatmadığım duyguları tanıttın, yaşamadığım bir aşkı yaşattın, ama bizim sonumuz mutlu olamaz, ailenle aranda yaşayacağın sorunlardan dolayı hep kendimi suçlayacağım ![]() asla katlanamam ![]() olarak kalacaksın ![]() ailem döneceğimi sanıyor ama herşey yolunda giderse bir daha dönmeyeceğim ![]() tango yaptığım prensim olarak kalacaksın" >> Selim Esmanın hocasına gider ve adresini alır, hocasıda Selim'e "onu bırakma" der ![]() onu bir süpriz beklemektedir ![]() ![]() sarılırlar, doğruca evlenmeye giderler ![]() sonra Selim geri döner ![]() ![]() <<<<<<Şirkette işler çok iyi gitmektedir, kaçırılan bütün ihaleleri almaya başlamışlardır, bu sırada Ömer Bey, Şahika hanıma içten içe ilgi duyuyordur ![]() büyük bir aşka dönüşmeye başlamıştır ![]() gibi aşık olduğunu itiraf etti, ömer beyde ona karşı boş değil, bakalım Behiye Hanım bu olaylar karşısında nasıl davranacak ![]() >>>> Esma Roma'da hamile olduğunu öğreniyor, Selim'e bunu bildirdiğinde Selim seviçten havalar uçuyor ve hemen uçağa atlıyor ![]() mutluluğu gölgeliyor, Selim Romada hastanede yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide ![]() ![]() Kozanlara'da Arhanlara'da bomba etkisi yapıyor ![]() yanına gidiyor ![]() <<<<<< Ömer Bey, Behiye Hanım ve Demir özel uçak ile Romaya hareket ediyorlar, hastanede herkes Esmayı uzaklaştırmak isterken, Doktor yoğun bakımdan dışarı çıkıp Esmaya "Selim Bey eşimi görmek istiyorum" deyince aile şoka giriyor ![]() >>>> Devamı Eylül ayında televizyonlarda ![]() |
![]() |
![]() |
|