Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baştan, carreyden, jim, sil

Jim Carrey'den Sil Baştan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yönetmen: Michel Gondry

Senaryo: Charlie Kaufman, Michel Gondry

Görüntü Yönetmeni: Ellen Kuras

Kurgu: Valdís Óskarsdóttir

Yapımcılar: Anthony Bregman, Steve Golin

Yapım: 2004, ABD

Dil: İngilizce

Süre: 108 dak

Tür: Dram, Romantik

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Elijah Wood

İthalat: Cinemedya

Dağıtım: Bir Film

Vizyon Tarihi: 26052006

Bir sabah metroda karşılaştığınız kişiyi çok yakından tanıdığınızı farketmenize rağmen nereden tanıdığınızı çıkaramadığınız oldu mu hiç? Joel Barish'in oldu Hem de 2 yıl boyunca en güzel günlerini birlikte geçirmiş olduğu, rengarenk sevgilisi Clementine'i tanıyamıyordu Ya da daha baştan başlayacak olursak, o en güzel günlerinizi geçirdiğiniz insanla ayrıldıktan sonra, daha fazla acı çekmemek için tüm o yaşananları hafızanızdan silmek mümkün mü? "Sil Baştan"da bu deneniyor ve Joel ile Clementine ayrıldıktan sonra, önce Clementine hafıza silme şirketine başvurarak Joel ile ilgili herşeyi hafızasından temizletiyor Ardından da bunu acıklı bir şekilde öğrenen ve tahammül edemeyen Joel aynı işleme tabi tutulmak için başvuruyor Peki tüm bu yaşananları silmek gerçekten mümkün olabilir mi?

o da hafızasından Clementine'i sildirmek ister Makineye bağlanıp ilişkisini yeniden izlerken yaşanılan güzel şeyleri görünce Joel pişman olur ve makineyi durdurmak ister

Devamlı farklı ve ilgi çekici konularla karşımıza çıkan Charlie Kaufman'ın senaryosu ve birbirinden ünlü oyuncuları düşününce film için sabırsızlanmamak elde değil!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Anılardan vazgeçmek kolay değil

Eski kız arkadaşı Clementine'in, ilişkilerine dair tüm anılarını sildirmek için tıbbi bir müdahaleye başvurduğunu öğrenen Joel Barish, büyük hayal kırıklığına uğramıştır Clementine'i unutmak için aynı yönteme kendisi de başvurmaya karar verir ve tam gizlilik ilkesiyle çalışan deneysel tıp merkezi Lacuna Laboratuarı'nın yolunu tutar

Dr Mierzwiakın gözetiminde hatıralarını sildirmek için derin bir uykuya yatan Joel, o anda gözyaşı ve kızgınlık dolu anılarının ardında, sevgilisine duyduğu büyük aşkı ve onu aslında kaybetmek istemediğini fark eder Clementinei tümüyle unutmadan önce, anılarını silme işlemini durdurmanın bir yolunu bulmalıdır

İzleyicileri aşk ilişkisinin doğası ve çiftler arasındaki iletişimsizlik üzerine düşündüren Sil Baştan, karşımızdakine zaten öyle bir insan olduğu için aşık olduğumuzu unutarak ilişkileri bir iktidar çatışmasına dönüştürüp hayatlarımızı yok yere zehir ettiğimizi anımsatıyor

2005 En İyi Senaryo Oscarını alan filmi Michel Gondry yönetmiş Başrolleri Jim Carrey (Joel Barish), Kate Winslet (Clementine), Kirsten Dunst ve Elijah Wood paylaşmışlar Senaryosunu Charlie Kaufman ve Michel Gondrynin birlikte yazdıkları filmin müzikleri Jon Brion ve Jeff Lynne imzası taşıyor Senaryo yazım aşamasındayken Kaufman En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar alınca bir anda gözler üzerine çevrilmiş Daha taslak aşamasındayken Hollywoodda büyük merak uyandırmış

Bu senaryoyu okuduktan sonra bir sürü eski yarayı yeniden deştim diyen başrol oyuncusu Carrey, Sil Baştan için şunları söylüyor: Bu filmin içeriği evrensel bir konu; acılı bir aşk ilişkisi yaşamış olan herkes anıları silmek istemiştir ama yapamaz; çünkü bir süreliğine de olsa birini sevmek çok kıymetli bir şeydir Ayrıca unutulmuş birini oynamak da beni çekti Bu kadar orijinal bir senaryoya balıklama daldım

Filmde Carreynin rol arkadaşı olan Kate Winslet ise şöyle konuşuyor: Senaryo müthişti, o yüzden ne yapacağımız zaten çok iyi açıklanmıştı Charlie (Kaufman) tam bir dahi, senaryoyu okuduğumda nasıl böylesine derin, mükemmel, delice ve acayip bir şey yaratıp aynı zamanda hassas olmasını sağlamış inanamadım Kendimden de çok şey buldum senaryoda Bu film için diğer filmlerdeki gibi ön hazırlık yapmadım Bu, filmin özüne aykırıydı Çünkü filmin hızlı ilerleyen ve spontane bir hikayesi var O yüzden ben de kendimi Michele ve senaryoya bıraktım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com