Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
breaking, dawn, saga, twilight

The Twilight Saga: Breaking Dawn

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

The Twilight Saga Breaking Dawn - The Twilight Saga - Breaking Dawn Movie - Alacakaranlık Efsanesi Şafak Vakti - Alacakaranlık Efsanesi - Şafak Vakti Part 1 - Şafak Vakti Fragman İzle - Breaking Dawn Fragman - Şafak Vakti Bölüm 1 - Şafak Vakti Fragman

The Twilight Saga - Breaking Dawn (2011)

Gösterim Tarihi: 18 Kasım 2011

Oyuncular: Robert Pattinson,Kristen Stewart,Ashley Greene,Taylor Lautner

Dakota Fanning,Kellan Lutz,Jackson Rathbone,Nikki Reed,Peter Facinelli

Elizabeth Reaser,Billy Burke,Michael Sheen,Jamie Campbell Bower

Cameron Bright,Alex Meraz

Yönetmen: Bill Condon

Senarist: Stephenie Meyer, Melissa Rosenberg

Senaryo (Kitap): Stephenie Meyer

Yapımcı: Stephenie Meyer, Karen Rosenfelt, Wyck Godfrey

Dağıtım: Tiglon

Yapım: 2011 ~ ABD

Tür: Gerilim, Korku, Romantik

Bir vampiri sevdiğinizde, seçim hakkınız kalmaz Bunun sevdiğiniz kişiyi inciteceğini bile bile nasıl kaçar, nasıl savaşırdınız? Sevdiğinize verebileceğiniz tek şey hayatınızsa, nasıl vermemezlik ederdiniz? Ya onu gerçekten seviyorsanız?

Vazgeçilmez bir şekilde bir vampire âşık olmak, Bella Swan için, bir fantezi ve kâbusun gerçeğe karışmasıdır Edward Cullen'a duyduğu yoğun tutkuyla bir tarafa, kurt adam Jacob Black ile arasındaki derin bağ ile öbür tarafa çekilmiş bir halde, nihai dönüm noktasına ulaşmak için kayıplar ve mücadele dolu çalkantılı bir yıl geçirmiştir Artık kaçınılmaz bir seçimle karşı karşıyadır; ya ölümsüzlerin karanlık ama çekici dünyasına katılacak, ya da iki kabilenin arasında insan olarak hayatına devam edecektir

Bella artık kararını vermiştir ve kendisini muhtemelen yıkıcı ve anlaşılmaz sonuçları olacak benzeri görülmemiş bir olaylar zincirinin içinde bulur Önce Alacakaranlık'ta yıpranmış olduğunu, ardından Yeniay ve Tutulma'da da dağılıp koptuğunu gördüğümüz ipler, artık tamamen düzeltilip bir araya gelecek gibi görünüyor Peki ya bu sonsuza kadar gerçekleşmezse?

Breaking Dawn Bill Condon (Dream girls) tarafından yönetildi, Melissa Rosenberg (New Moon) tarafından senaryosu yazıldı Son kitap iki parçaya bölündü, birinci kısım Kasım 2011’de, ikincisi ise Kasım 2012’de gösterime girecek

ÖZET:

Gişe rekorları kıran The Twilight Saga’nın hayli merak edilen son kısmında, bir seri ihanet ve talihsizlik, dünyalarını tehdit ederek, Bella Swan (Kristen Stewart) ile vampir Edward Cullen’ın (Robert Pattinson) evliliklerinin yeni keşfedilmiş mutluluğunu kısa kesiyor

Düğünden sonra Bella ve Edward, balayı için, en sonunda tutkularını serbest bıraktıkları Rio de Janerio’ya yolculuk ediyorlar Bir süre sonra Bella hamile olduğunu fark ediyor ve nerdeyse ölümüne yol açan doğumdan sonra, Edward onun ölümsüzlük dileğini nihayet yerine getiriyor

Fakat onların olağanüstü kızları Renesmee (Mackenzie Foy)’nin dünyaya gelişi, Cullenlar ve müttefiklerini, korkutucu vampir liderlerinden oluşmuş bir aile olan Volturi karşısında topyekün bir savaşa sürükleyecek bir takım korkulu talihsiz olayların başlamasına neden oluyor

Gerilimli ve son derece romantik Breaking Dawn, dünya çapında fenomen haline gelen The Twilight Saga’nın doğaüstü kurgu ve tutkulu aşk içeren masalsı hikayesini devam ettiriyor

Hâlâ yapım aşamasında Summit Entertainment aracılığıyla ABD’de gösterim tarihi 18 Kasım 2011 ve 16 Kasım 2012

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

The Twilight Saga: Breaking Dawn Film Detayları

The Twilight Saga serisi dördüncü filmiyle yoluna devam ediyor ve Portekiz’in Oregon şehrinde çekimler başlıyacak Fotoğraf çekimlerine Eylül 2010′a kadar başlanmayacak Film yapımcıları henüz bunu duyurmadılar

Yeni prodüksiyon şirketi Sunswept Entertainment, Breaking Dawn için yapıma başlayacak Sunswept şirketi; MGM’in başkanı ve aynı zamanda CEO’su olan Frank Edward Rosenfelt‘ın kızı Karen Rosenfelt tarafından kuruldu Karen Rosenfelt “The Twilight Saga: New Moon (Yeni Ay)” üzerinde çalışmıyor fakat “Breaking Dawn (Şafak Vakti)” projesi üzerinden Sunswept Şirketinin afişlerini tasarlayacak

Edward Cullen ve Bella Swan’ın yarı vampir, yarı insan olan kızı Renesmee Cullen’a bulunacak rol biraz ağır yetenek gerektirecek Diğer bir çok rollerin dağıtımıda daha sonra açıklanacak

Yapımcı Wyck Godfrey, Breaking Dawn’dan Bahsediyor

”Twilight” serisinin tüm filmlerinin yapımcısı olan Wyck Godfrey, yaratıcı ekibin Breaking Dawn filmindeki karakterleri nasıl halledebileceklerini hala bilmediklerini itiraf etti Ancak planın, yapımın ilerlemesi için – bir veya iki bölüm olsa bile – çekimlere bu sonbahar Vancouver’da başlayamak olduğunu söyledi

Kristen Stewart, yeni bir türün ebeveyni olmanın neşesi ve acısıyla uğraşacak olan Robert Pattinson ve ”çoğunlukla üstsüz” şekil değiştiren Jacob Black olarak dönecek olan son zamanların yürek hoplatan erkeği Taylor Lautner‘ı kastederek; ”Üç yıldız da Breaking Dawn’ı imzaladı” dedi

Şu anda, tüm Twilight filmlerinin senaristi olan Melissa Rosenberg, Breaking Daawn’ın senaryosu üzerinde çalışıyor Godfrey bir ”Friday” röpotajında senaryo için ”Yazılmakta” dedi ”Bir ya da iki film olup olmayacağı meselesi tüm detaylı senaryo özetini alana kadar karar verilmeyecek ve özetin kitaba özgü olup olmayacağına bakacağız Eğer kitaba özgü değilse yapılacağını sanmıyorum ve eğer kitaba bağlı ise, olacaktır Bu gerçekten de kitapdaki detayların ne kadarının senaryoda olacağı ile alakalı, Breaking Dawn’da ortaya çıkan tüm o yeni vampirler, Jacob ile ilgili bütün bölümler Oldukça uzun bir film olacak eğer tek bir film olursa

Stephanie, Breaking Dawn filminden bahsetti

Breaking Dawn filminin konusu ile ilgili ufak bir not:

Kitabın bir veya iki film olup olmamasına dair bir bitmiş bir şey yok ortada Kişisel görüşümü soracak olursanız, bütün hikayeyi bir filme sıkıştırmak çok zor olurdu (bunu daha önce pek çok röportajda söyledim)

Fakat bunu yapmanın güzel bir yolu olursa, ben varım İki ya da bir, hangi yol hikayeye en iyi uyarsa, benim için sakıncası yok ve Summit’te konuştuğum herkes aynı şekilde hissediyor gibi görünüyor Hepimiz bu yönde ilerlemekten ötürü heyecanlıyız ve yavaş ve emin bir şekilde oraya ulaşıyoruz

İnsanların haberler için can attığını biliyorum Bu yüzden ortalığı ayağa kaldıracak pek çok dedikodu çıktı Ama bunların bir temeli yok

Steph

Email yollayan herkese teşekkürler!

Twilight: Breaking Dawn, Chris Weitz’e kalıyor

Summit’ten gelen söylentilerle son kitap olan The Twilight Saga: Breaking Dawn (Şafak Vakti)’ın 2 film olacağı henüz kesinleşmemişken lojistik olarak New Moon (Yeni Ay) yönetmeni Chris Weitz bu işi de alacak gibi gözüküyor

481 milyon dolar gişe hasılatı yapan New Moon filminin yapımcıları üst düzey bir mücadeleye girişti Söylendiği gibi son kitap Breaking Dawn iki film halinde çekilirse büyük paralar söz konusu olabilir

Summit’in senarist Melissa Rosenberg’e 3 senaryo daha yazıp seriyi bitirmesi üzerine anlaştığı konuşulsa da Rosernberg’in daha fazla senaryo yazması için önce bazı engellerin kalkması gerektiği söyleniyor Bu engellerden birisi de Chris Weitz ve oyuncuların uzun bir çekim süresinde ard arda iki film çekmeye dayanıp dayanamayacakları

Summit bu konu hakkında yorum yapmazken bazı kaynaklar şirketin 2 filmde yoğunlaştığını söylüyor Bu durumda yazar Meyer’in onayına kalıyor Tabi bu sırada cast ile yeni anlaşmalar yapılmalı Eğer Şafak Vakti 2 film olursa oyuncular yüksek zamlar alacak Filmin muhteşem üçlüsü Kristen, Robert ve Taylor sekiz haneli sayılarla ödeme alacak

Harry Potter’ın son filmini ikiye bölen Warner Bros’un başı ödemeler ve bunun gibi durumlarla dertte

Summit’in keseyi açma istekliliğinden de önemli olan; Chris Weitz’in geri döndürülmesi aşaması Weitz yeni filmi “The Gardener” ‘i yönetecek Küçük bir film ve Summit bu filme sermaye ayarlamak için karar aşamasında Summit henüz Chris Weitz’e resmi bir teklif yapmış değil fakat duyumlar işin Weitz’e gideceği yönünde New Moon’u 50 milyon dolar bütçeyle ve muhteşem oyuncu kadrosuyla rahatça çeken Chris Weitz lojistik tercih durumunda

Ashley Greene’den Şafak Vaktine ait ipuçları

The Twilight Saga (Alacakaranlık Efsanesi) serisinde dört tane kitap var: Twilight (Alacakaranlık), New Moon (Yeni Ay), Eclipse (Tutulma) ve Breaking Dawn (Şafak Vakti) Ama Ashley Greene bize serinin beş film halinde çekilmesinin halen gündemde olduğunu söyledi “Tutulma’nın çekimlerini tamamladık, ve eğer Yeni Ay Alacakaranlık kadar başarılı olur ise Şafak Vakti’nin çekimlerine önümüzdeki yıl başlayacağımızı tahmin ediyoruz

“Tek şey şu ki Şafak Vakti çok uzun bir kitap bu yüzden film de çok uzun olacak Bizler filmin Harry Potter’da olduğu gibi iki film halinde çekeceklerini düşünüyoruz Her nasıl olursa olsun, film çekimlerine bir an önce başlamamız gerekiyor, çünkü Harry Potter’in aksine vampirler yaşlanmıyorlar Yani hepimiz aynı görünmek zorundayız!”

Kellan Lutz, Breaking Dawn (Şafak Vakti)’ın 3-boyutu hakkında Konuştu

Kristen Stewart “belki” dedi, Robert Pattinson ise “baş ağrısından” şikayet etti Peki; Kellan Lutz, The Twilight Saga: Breaking Dawn (Şafak Vakti)’ın 3 boyutlu yayınlanması hakkında ne düşünüyor

Eğer yapılırsa;

Bunun hakkında konuştuklarını duydum bunu 3D olarak görmekte sakınca bulmazdım “Cosmopolitan dergisinin 2010 Fun Fearless Erkekler partisi New Yourk’da kırmızı halıda MTV News konuştu Robert Pattinson gibi Kellan’da 3D filmleri bir hayranı “3D bir bakıma gözlerimi acıtıyor Avatar harikaydı 3 boyutta ve IMAX’de ama küçük yarı vampir bebeği 3 boyutlu görmek istediğimi zannetmiyorum Benzer duygular Kristen tarafından da belirtilmişti “İçinde 3 boyutlu görmek istemeyeceğim sahneler var ” dedi

Ve resmi bir duyuru daha “Twilight Saga’dan çekilecek” Kellan, New Moon’dan Chris Weitz‘ı tekrar yönetmen sandalyesinde görmek istiyor Kellan, Chris’in geri gelmesine de yeşil ışık yakıyor” Chris’in geri geldiğini görmeye bayılırdım” demişti geçen sene “Onunla çok eğlenceli çekimler yaptım yani açıkçası onunla Breaking Dawn’ı yapmayı çok isterdim Umarım o telefon araması gelir ve bunu 5 filmde yapmak istediklerini söylerler sadece bitmesini istemiyorum Karakterimi çok seviyorum” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com