![]() |
Kaburga Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaburga Dolması[schild]MALZEMELER[/schild] iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg kaburga eti ½ yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı su [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] iç pilavın hazırlanışı: Pirinç ile bademi tereyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() kaburganın hazırlanışı: Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|