Kaburga Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaburga Dolması[schild]MALZEMELER[/schild] iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg kaburga eti ½ yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı su [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] iç pilavın hazırlanışı: Pirinç ile bademi tereyağında kavurun Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın kaburganın hazırlanışı: Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin Sıcak servis yapın![]() Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır
|
|
|
|