![]() |
Zeytinyağlı Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı DolmaMALZEMELER 1 bardak pirinç için : 4 orta boy soğan 1 su bardağı zeytinyağı 50 gram dolmalık fıstık 50 gram üzüm 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kuru nane 2 su bardağı pirinç için : 1 kilo dolmalık yeşil biber ya da asma yaprağı veya 1 kilo pazının yaprağı 3 adet kesmeşeker 2 adet domates (dolmalık bibere kapak yapmak için) HAZIRLANIŞI Yağ tencereye konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Servis tabağına alınan dolmaların daha lezzetli ve parlak görünmesi için yarım limonun suyu bir kahve fincanı zeytinyağı ile çırpılıp dolmanın üzerine gezdirilebilir ![]() ![]() Pazı ile yaparken pazının sapları çıkarılıp, yıkanıp kaynar suya atılır ve hemen sudan alınarak eğer pazı yaprakları ufak ise içine malzeme konularak tek tek, büyük ise ikiye bölünerek sarılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|