Kabak Bayıldısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak BayıldısıMALZEMELER: 1 Kilo Kabak 2 Adet Domates 4 Adet Soğan 1 Demet Maydanoz 1-2 Diş Sarımsak 1,5 Çay Bardağı Zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Kabaklar enine patlıcan kızartması gibi kesilir,imambayıldı içi hazırlanır (Soğanlar salata soğanı tarzında kesilir Tuz,karabiber,domatesler ufak ufak doğranır,maydanoz kıyılır,sarımsaklar ayrılır )İki kulplu bir tencerede bir kat kabak bir kat harç koyarak su ve zeytinyağ ilave edilerek ağır ağır pişirilir Servis tabağına alınıp üzeri maydanoz ile süslenir ve soğuyunca servis yapılır![]() AFİYET OLSUN
|
|
|
|