![]() |
Köri Soslu Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köri Soslu KaridesMalzemeler Mutfak Zorluk *** Süre 60 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 20 Adet karides 100 gr minik soğan 2 Diş sarımsak 20 gr zencefil kökü 400 gr kırmızı dolmalık biber 250 gr kabak 9 Yemek kaşığı sıvıyağ 2 Tatlı kaşığı köri Yarım Tatlı kaşığı nişasta 200 ml ![]() 1 Demet fesleğen Tuz, karabiber Hazırlanışı Soğanları ikişer parçaya kesin ve şerit şerit doğrayın ![]() Zencefil ve sarımsağı soyup, kıyın ![]() Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini ayıklayın ![]() Zarlarını soyun ve 1 santim genişliğinde şeritlere kesin ![]() Kabakları uzunlamasına dörder parçaya ayırın ve çekirdekli kısımlarını kesip, çıkartın ![]() Kabakları 1 santim büyüklüğünde verev parçalara doğrayın ![]() Karideslerin başlarını koparıp, kabuklarını soyup, sırt kısımlarını kesip, içlerini temizleyin ![]() Hazırladığınız sebzeleri ve karidesleri toplam 8 yemek kaşığı sıvıyağda ve harlı ateşte porsiyon porsiyon kızartın ![]() Kızartırken sık sık karıştırın ![]() Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, bir kaseye alın ![]() Her porsiyondan sonra tavanın içini kağıt havlu ile silin ![]() Nişastayı 2 yemek suda eritin ![]() Köriyi kalan yağda kısa bir süre kavurun ve sebze suyunu katın ![]() 2 Dakika kaynatın ve nişastayı ilave edin ![]() Sebzeleri ve karidesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin ![]() Fesleğeni ufalayıp, servis yapmadan önce karideslere katın ![]() Fıstıklı pilav ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|