![]() |
Zencefilli Sebzeli Pideler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Sebzeli PidelerMalzemeler: 4 küçük pide 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 küçük diş sarımsak (dövülmüş) 2 - 2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulmuş) 60 g (yıkanıp kurulandıktan sonra, ince kıyılmış) 100 g konserve mısır (dilimlenmiş) 250 g kabak (ince şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 tatlı kaşığı soya sosu (1/2 tatlı kaşığı bal katılmış) bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber Tarifi: Pideleri kâğıt mutfak havlusu ya da kâğıt peçetelere sarıp, % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye ısıtın ![]() ![]() Geniş ve düz bir kaba zeytinyağı ve sarmısağı koyun ![]() ![]() Kabı % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye tutup, fırından alarak mantarları ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Pideleri birbirlerine dokunmayacak biçimde bir servis tabağına yerleştirip, tabağı % 50 ısıtılmış fırına sürün ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|