Nohut Topu (Topik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohut Topu (Topik)KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk PİŞME SÜRESİ: 20-30 dk Malzemeler: Yarım kg nohut 1 su bardağı tahin 3 soğan Kişniş, dolmalık fıstık Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: * Nohudu akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin 3 kaşık tahin ve 1 tutam tuz ekleyip iyice yoğurun![]() * Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın Su dolu bir tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğanları süzüp soğumaya bırakın ve haşlama suyunu saklayın![]() * Maydanozu temizleyip kıyın Kalan tahini bir kaba alın Tuz, karabiber, yenibahar, kişniş, dolmalık fıstık ve maydanozu ilave edip karıştırın Soğanları ekleyip tekrar karıştırın![]() * 20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın Üzerlerine nohut püresini paylaştırıp 2-3 mm kalınlığında yayın ve düzeltin Ortalarına tahinli soğandan paylaştırıp tülbentleri yukarı toplayın ve ağızlarını iple bağlayın * Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika pişirin Kaynar sudan çıkarıp soğanları haşladığınız suda soğuyana kadar bekletin * Nohut toplarını tepsiye alın Tülbentleri çıkarıp servis tabağına yerleştirin Üzerlerine tarçın serpip servis yapın
|
|
|
|