![]() |
Brüksellahanalı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brüksellahanalı PilavKAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 3 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı arpa şehriye 50 gr margarin 2 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gr brüksellahanası 1 kahve fincanı konserve mısır 5 su bardağı et suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() * Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() * Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|