![]() |
Davet Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Davet PilavıMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 60 dk ![]() Kaç Kişilik 6 Yöntem 2 Su bardağı pirinç 4 Adet mantar 1 Adet havuç 1 Su bardağı taze bezelye 1 Adet soğan 3 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı salça 200 gr dana kıyma 2 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 Çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi 5 Dilim sucuk 1 Kepçe su 150 gr dil peyniri 6 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber Hazırlanışı Havuç ve mantarları doğrayın ![]() Soğanı kıyıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin ![]() Havuç, mantar ve bezelyeyi ekleyip kavurun ![]() Salçayı sulandırıp ilave edin ![]() Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Kıymaya 1 adet yumurta, kaşar peyniri rendesinin yarısı, ekmek içi, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun ![]() Küçük top köfteler hazırlayıp una bulayın ![]() Sucukları dörde bölün ve kalan yağda köfte ve sucukları kızartın ![]() Fırını 180 dereceye atarlayın ![]() Dil peynirini küp şeklinde doğrayın ![]() Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp, süzün ![]() 2 yumurta, margarin ve bir miktar dil peynirini ekleyip iyice karıştırın ![]() Derin bir kalıbı yağlayıp, pilavın yarısıyla tabanını ve kenarlarını kaplayın ![]() Ortasına sebzeli karışım, köfte, sucuk, kalan dil peyniri ve kaşar peyniri rendesini ilave edip, kalan pilav ile üzerini kaplayın ![]() Fırında pişirip, servis tabağına ters çevirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|