Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bezelye, kıymalı, taze

Kıymalı Taze Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kıymalı Taze Bezelye

Kıymalı Taze Bezelye Tarifi - Kıymalı Taze Bezelye Nasıl Yapılır - Kıymalı Taze Bezelye Malzemeleri

Malzemeler :

Yarım kilo ayıklanmış temizlenmiş taze bezelye

domatesli yapacaksanız 2 domates , salçalı yapacaksanız 1,5 yemek kaşığı salça

sıvı yağ ( 2 yemek kaşığı )

200 gram kıyma yeterli olacaktır…

1 adet taze veya kuru soğan

tuz , ( ben yemeklere hep sıcak su koyduğum için sıcak su diyorum Soğuk suyla yemek yapmaya başlamıyorum Tercih size kalmış )

Havuç var ise 1 adet rendelenmiş havuç Ne de olsa bezelye yemeklerine havuç yakışır…

Kıymalı Taze Bezelye Yemeği

ilk olarak 1 baş soğanı sıvı yağla birlikte tencerede hafif soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım Sonra kıymayı ekleyerek kıyma renk değiştirene ve suyunu çekene kadar kavurun Daha sonra taze bezelye yemeğini domatesli yapmak istiyorsanız domates rendesini üzerine koyarak domatesler suyunu çekip renk değiştirene kadar kavurun Yok ben salça ile yapmak istiyorum derseniz 1,5 yemek kaşığı salçayı sıvıyağla birlikte rengi değişine kadar kavurun Tabi yanmamak kaydıyla

Sonra bu kıymalı, soğanlı ve salçalı yemek harcının içine taze bezelyeleri ekleyerek 1 dakika kadar kısık ateşte çevirdikten sonra içine belirli oranda taze bezelyelerin pişme süresini hesap ederek sıcak suyu ve tuzunu ekleyin Ve orta ateşte taze bezelye taneleri renk değiştirene ve yumuşayınca kadar hatta salçalı suyu biraz koyu sulu kıvamda kalana kadar pişirirseniz bezelye yemeğiniz dinlendikten sonra daha lezzetli olacaktır… ( Hızlı ateşte pişirirseniz bezelye tanelerinin kabuklarının soyulduğunu ve tenceredeki salçalı suyun üzerinde yüzdüğünü görürsünüz Bu da dikkat edilecek yemek pişirme püf noktalarınından birisidir)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com