Patates Tarator Yufka Kasesinde |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Tarator Yufka KasesindePatates Tarator Yufka Kasesinde Tarifi - Patates Tarator Yufka Kasesinde Nasıl Yapılır - Patates Tarator Yufka Kasesinde Malzemeleri Malzeme Listesi: 3 tane haşlanmış patates 3 tane haşlanmış yumurta(kullanmadım) biraz kornişon turşu 1 kase yoğurt(süzme yoğurt kullandım) 1 diş sarımsak(2 dal taze sarımsak kullandım) yarım su bardağı ceviz tuz,karabiber,pul biber 1 avuç nane ,maydonoz(tarifte yoktu) 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım(tarifte yoktu) süslemek için kırmızı biber bir avuç nane ve maydanoz(tarifte yoktu) Yufka kasesi Malzemesi: 2 tane yufka biraz sıvı yağ Tarif: Haşlanmış patatesi rendeledim,turşuyu küp şeklinde doğradım,tuzu,baharatı,cevizi ilave ettim,maydonozu,naneyi doğradım,yoğurdu ekleyip karıştırdım İki kat yufkayı yuvarlak kaseyle kesip,arasına sıvı yağ sürdüm,kestiğim kaseye yerleştirip,önceden ısıttığım 180°C fırında 10 dakika pişirdim,soğuyunca fırından çıkarıp patates taratoru içlerine paylaştırdım servis yaptım İki yufkadan 11 tane kase çıkıyorAfiyet olsun |
|