Patatesler soyulup yikanir Bir biçak yardimiyla patateslere üç-dört cm çapinda silindir sekli verilir Biçak veya sebze kiyacagiyla patatesler 2 mm kalinlikta dilimlere ayrilir (patates çipsi seklinde) Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yikanmamalidir çünkü nisastasi gider ve piserken birbirine yapismaz ve dagilarak görünümü bozulur
Tavaya biraz tereyagi konur ve kizdrilir Patates dilimleri 10-12 cm çapinda daire seklinde tek kat olarak dizilir Alt yüzü kizardiktan sonra dilimlerin sekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kizarana kadar pisirilir Patatesin pismedigini düsünüyorsaniz patatesleri firina vererek biraz daha pismelerini saglayabilirsiniz Bu garnitür önemli yemek davetlerinde izgara ve kizartma etlerle sicak olarak servis edilir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.