Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
şiveydiz

Şiveydiz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiveydiz



yemek tarifleri - şiveydiz tarifi


Malzemeler:

300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu et- haşlandıktan sonra kemiklerinden ayırın etleri


1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut


yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları)


yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları


2 yemek kaşığı kuru nane


1 yumurta


iki yemek kaşığı un


6 dolu kepçe süzme yoğurt- 500 gr süzme yoğurt kullanabilirsiniz


yağ, tuz

Yapılışı:


1 Eti ve nohutları tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın

2 Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın

3 Gerekiyorsa su ilavesi yapın Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak

4 Bu arada yoğurt, yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde güzelce çırpın

5 Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın

6 Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin

7 Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın Ocaktan alınca tuz ilave

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.