Şiveydiz |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiveydizyemek tarifleri - şiveydiz tarifi Malzemeler: 300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu et- haşlandıktan sonra kemiklerinden ayırın etleri 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları) yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları 2 yemek kaşığı kuru nane 1 yumurta iki yemek kaşığı un 6 dolu kepçe süzme yoğurt- 500 gr süzme yoğurt kullanabilirsiniz yağ, tuz Yapılışı: 1 Eti ve nohutları tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın 2 Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın 3 Gerekiyorsa su ilavesi yapın Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak 4 Bu arada yoğurt, yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde güzelce çırpın 5 Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın 6 Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin 7 Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın Ocaktan alınca tuz ilave |
|