![]() |
İspanak Ograten |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak Ograten![]() MALZEMELER 1 kg ıspanak 1 adet rendelenmiş havuç 1 adet orta boy soğan Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 kaşık salça Tuz BEŞAMEL SOS 750 ml ![]() 2 kaşık tereyağ veya margarin 3 kaşık un Tuz 1 kase rendelenmiş kaşar peynir YAPILIŞI Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın ![]() ![]() Ayrı bir tencerede zeytin yağında soğanları kavurun ![]() Havuçlarıda ekleyip yumuşayana kadar kavurun ![]() En son suyunu süzdüğünüz ıspanağı ve tuzu tencereye alıp karışımı 5- 10 dk ![]() ![]() Orta boy fırın tepsisine ıspakları orantılı bir şekilde yayın ![]() Beşamel sos için ayrı bir tencerede yağı eritin ![]() ![]() Kavrulan una sütü ve tuzu ekleyip ![]() ![]() Hazır olan beşamel sosu tepsideki ıspanağın üzerine döküp rendelenmiş kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin ![]() Servis yapmaya başlamak için bir müddet sıcağının geçmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|