Evde Kumpir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde KumpirEvde Kumpir Tarifi - Evde Kumpir Nasıl Yapılır - Evde Kumpir Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Adet Patates (Büyükçe) Yarım Su Bardağı Garnitür 4 Adet Sosis 1 Yemek Kaşığı Tereyağ 2 Çay Kaşığı Tuz Evde Kumpir Nasıl Yapılır? 1 Patateslerin kabuklarını bir fırça yardımı ile temizleyerek yıkayın ve üzerlerini geçecek su içerisine koyup tencere ile haşlayın (yaklaşık 25 dakikada haşlanacaktırlar)2 Patateslerin haşlanmasına 10 dakika kala sosisleri ve garnitürü haşlayın ve patatesler ile aynı anda ocaktan alın![]() 3 Haşlanmış patatesleri ezip püre haline getirin Sosisleri küçük doğrayıp hazırlayın![]() 4 Ezilmiş patateslerin içerisine yarım yemek kaşığı tereyağ ve iki çay kaşığı tuz serpip yağ iyice eriyinceye kadar karıştırın![]() 5 Fırını 200 dereceye getirip ısıtmaya başlayın Kaşarı rendeleyin![]() 6 Bir fırın kabının içerisine patatesin yarısını yayın Rendelenmiş kaşarın yarısını fırın kabına yaydığınız patateslerin üzerine serpin![]() 7 Kalan püreyi de fırın kabına aktarın Üzerine garnitürler ve sosisleri ekleyin ve kalan kaşarı en üste serpin![]() 8 Fırın kabını fırına yerleştirip yaklaşık 20 dakika pişirin Sıcak servis edin ve mayonez, hardal ve ketçap ile servisi ihmal etmeyin![]() Not: Bu tarife piştikten sonra küçük doğranmış kornişon turşu, mısır, mantar, kısır ve benzeri malzemeler ekleyebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|