![]() |
Somon Fume'li Bruschetta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Fume'li Bruschettakahvaltık tarifleri - kahvaltılık emekler - kahvaltılık ekmek yapımı ![]() Malzemeler: * 1 adet ekmek (1'er parmak kalinliginda dilimlenmis) * 250 g krem peynir * 2 y ![]() ![]() * 12-15 adet siyah zeytin(cekirdekleri cikarilip dogranmis) * Biraz somon fume * Biraz dere otu (ince ince kiyilmis) * 1/2 cay b ![]() * Taze cekilmis karabiber Yapilisi: 1 ![]() Oncelikle ekmeklerin iki tarafini hafifce zeytinyagi ile fircalayin ![]() ![]() 2 ![]() Krem peyniri, limon suyunu ve dogranmis dere otunu bir kapta iyice karistirarak birbirine yedirin ![]() 3 ![]() Kizarmis ekmeklerin bir tarafina krem peynirden bir miktar surun, daha sonra somonu gelisiguzel parcalara ayirip ekmegin ustune yerlestirin ![]() ![]() 4 ![]() Istege gore bir miktar taze cekilmis karabiber serpip servis yapin ![]() Domatesli ve Beyaz Peynirli Bruschetta: ![]() Malzemeler: * 1 adet ekmek (1'er parmak kalinliginda dilimlenmis) * 2-3 adet iri domates (kabugu soyulmus ve yarim parmak kalinliginda halkalara bolunmus) * Ekmek dilimi kadar beyaz peynir (Yrm parmak kalinliginda parcalara bolunmus, kibrit kutusu buyuklugunde) * 1/2 cay b ![]() * 1 avuc roka * 1 iri dis sarmisak ( ikiye bolunmus, arzuya gore) Yapilisi: 1 ![]() Ekmegi bir onceki tarife gore hazirlayin (istiyorsaniz, ekmekleri firina vermeden once sarmisagi surmeyi unutmayin ) fakat bu sefer bir tarafini daha az kizartin ![]() 2 ![]() Ekmegin az kizarmis tarafina kabugu soyulmus ve halkalar halinde dilimlenmis domatesleri yerlestirin ![]() 3 ![]() Domatesin uzerine, buyuk peynir kalibinin sekline gore, kareler ya da yarim daireler seklinde kestiginiz beyaz peynir dilimlerini yerlestirin ![]() 4 ![]() Tum malzemeleriniz bittikten sonra ekmekleri tekrar izgaraya surun ve uzerindeki peynirler kizarip biraz eriyinceye kadar firinda kizartmaya devam edin ![]() 5 ![]() Cikardiktan sonra roka yapraklariyla susleyerek sicak sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|