Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bruschetta, fumeli, somon

Somon Fume'li Bruschetta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon Fume'li Bruschetta



kahvaltık tarifleri - kahvaltılık emekler - kahvaltılık ekmek yapımı

Malzemeler:


*

1 adet ekmek (1'er parmak kalinliginda dilimlenmis)

*

250 g krem peynir

*

2 yk limon suyu

*

12-15 adet siyah zeytin(cekirdekleri cikarilip dogranmis)

*

Biraz somon fume

*

Biraz dere otu (ince ince kiyilmis)

*

1/2 cay b zeytinyagi

*

Taze cekilmis karabiber

Yapilisi:


1

Oncelikle ekmeklerin iki tarafini hafifce zeytinyagi ile fircalayin Firininizin alt ust izgarasini yakin ve ekmekler altin rengi olana kadar 160-180 derece bir kac dk kizartin

2

Krem peyniri, limon suyunu ve dogranmis dere otunu bir kapta iyice karistirarak birbirine yedirin

3

Kizarmis ekmeklerin bir tarafina krem peynirden bir miktar surun, daha sonra somonu gelisiguzel parcalara ayirip ekmegin ustune yerlestirin Dogranmis zeytin parcalariyla susleyin

4

Istege gore bir miktar taze cekilmis karabiber serpip servis yapin


Domatesli ve Beyaz Peynirli Bruschetta:

Malzemeler:


*

1 adet ekmek (1'er parmak kalinliginda dilimlenmis)

*

2-3 adet iri domates (kabugu soyulmus ve yarim parmak kalinliginda halkalara bolunmus)

*

Ekmek dilimi kadar beyaz peynir (Yrm parmak kalinliginda parcalara bolunmus, kibrit kutusu buyuklugunde)

*

1/2 cay b zeytinyagi

*

1 avuc roka

*

1 iri dis sarmisak ( ikiye bolunmus, arzuya gore)

Yapilisi:


1

Ekmegi bir onceki tarife gore hazirlayin (istiyorsaniz, ekmekleri firina vermeden once sarmisagi surmeyi unutmayin ) fakat bu sefer bir tarafini daha az kizartin

2

Ekmegin az kizarmis tarafina kabugu soyulmus ve halkalar halinde dilimlenmis domatesleri yerlestirin

3

Domatesin uzerine, buyuk peynir kalibinin sekline gore, kareler ya da yarim daireler seklinde kestiginiz beyaz peynir dilimlerini yerlestirin

4

Tum malzemeleriniz bittikten sonra ekmekleri tekrar izgaraya surun ve uzerindeki peynirler kizarip biraz eriyinceye kadar firinda kizartmaya devam edin

5

Cikardiktan sonra roka yapraklariyla susleyerek sicak sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.