Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kis, mantar, roka, salamlı

Roka Mantar Salamlı Kis

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roka Mantar Salamlı Kis



kahvaltılık tarifleri - kis tarifleri

Malzemeler:


Tart Hamuru:


*

250 g un

*

1/2 ck tuz

*

125 g tereyagi (kuplere bolunmus)

*

1 tk nane

*

1 yk soguk su

*

1 adet yumurta (cirpilmis)

*

1 adet yumutanin sarisi

*

1 yk zeytinyagi (kalibi yaglamak icin)

Kremasi:


*

2 adet yumurta

*

2 adet yumurtanin sarisi

*

200 ml suzme yogurt

*

200 ml sut

*

200 g yabani roka

*

1 tk kekik

Ic malzemesi:


*

200 g salam (kuplere dogranmis)

*

5 yk zeytinyagi

*

1 iri kirmizi sogan (ince dogranmis)

*

1 adet kucuk patates (yarim daire seklinde ince dilimlenmis)

*

250 g iri mantar (dilimlenmis)

*

200 g kasar peyniri


*

1 sb cig kuru fasulye (kis hamurunun kabarmasini engellemek icin)

Yapilisi:


1

Kis tabanini yapmak icin un, tuz, tereyagi ve naneyi karistirin Icine cirpilmis yumurtayi ve soguk suyu ekleyip yogurun Strec film ile sarip buzlukta en az 20 dk dinlendirin

2

Firini 190 dereceye ayarlayin, 24 cm capindaki bir tart kalibini yaglayin Hamuru hafifce unlanmis tezgahta, kalibin kenarlarindan uc parmak sarkacak buyuklukte acin Hamuru merdanenin uzerine alip kaliba yerlestirin Kis hamurunu kalibin kenarlarina bastirarak oturtun Catalla tabani delip buzluga koyun ve 30 dk kadar dinlendirin

3

Buzluktan cikardiginiz tart kalibinin icine yagli kagit serip uzerine kuru fasulyeyi dokun Firina verip 20 dk pisiridikten sonra yagli kagidi ve fasulyeleri kalibin icinden alin Hamuru yumurta sarisi ile fircalayip firina verin ve 5 dk pisirin Bu sure sonunda tekrar firindan alip yumurta ile fircalayin ve 10-15 dk (hamur kizarincaya kadar) pisirip firindan alin Firini kapatmayip isiyi 140 dereceye dusurun

4

Kremasini hazirlamak icin bir kapta yumurtayi, yumurta sarilarini, sutu, yogurdu ve kekigi cirpin Ic malzemesini hazirlamak icin tavada 1 yk zeytinyagi ile rokayi sote edip bir tabakta sogumaya birakin Ayni tavaya 2 yk zeytinyagini alip mantarlari yuksek ateste 5-7 dk kadar kavurup bir tabaga alin Yine ayni tavaya geri kalan yagi alip salamlari ekleyin ve salamlar kizarana kadar kavurun, sogani ekleyin ve seffaflasana kadar kavurmaya devam edin Son olarak ince dogranmis patatesleri ekleyip seffaflasincaya kadar kavurun ve tavayi atesten alin

5

Sogumus rokayi ve rendelenmis kasari kremanin oldugu kaba alip blendirdan gecirin Sote edilmis sebzeleri de kremaya ekleyip iyice karistirin

6

Pismis kis hamurunun icine kremali sebzeleri yerlestirip kalibi firina verin 140 derecedeki firina verip 45- 50 dk, tum kisin uzeri kizarana kadar pisirin Ister sicak ister soguk servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.