![]() |
Dil Balığına Sarılı Kuşkonmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Balığına Sarılı KuşkonmazKuşkonmaz - Dil Balıklı Kuşkonmaz Tarifi Malzemeler 3 dil balığı (ya da pisi balıği; her biri 600-750 g arası) 1 çorba kaşığı sirke 300 g kuşkonmaz (yaklaşık 5 mm kalınlığında parçalar halinde doğranmış) 2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) 3 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 2 tatlı kaşığı salça 20 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş) Tarifi: Balıklardan 6 uzun ve kalın, 6 kısa ve ince fileto çıkarıp filetoları soğuk su altında yıkadıktan sonra, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak bir kenara bırakın ![]() Bir tencereye biraz su koyarak tencereyi orta ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 190 °C'a) ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisinin üstünü bir alüminyum folyoyla (mat bölümü üste gelecek biçimde) örtüp, tepsiyi fırına vererek, dil balıkları saydamlıklarını yitirinceye ve kuşkonmazlar da pişinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin ![]() Bu arada, ayırmış olduğunuz pişirme suyunu küçük bir tencereye koyup, domatesler, salça ve kalan arpacık soğanlarını ekleyin ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kâğıdı açarak, yuvarlakları altlık parçalarıyla birlikte, bir servis tabağına çıkarın ve uçları tutturduğunuz kürdanları çıkarıp atın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|