Kibbe Mabrume Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kibbe Mabrume Tarifimardin yemekleri - kibbe tarifi - yörsel yemekler Gerekli malzeme: 1 kg dövülmüş köftelik et 4 su bardağı ince bulgur 1 kg kıyma 15 paket margarin 15 su bardağı tuzsuz şamfıstığı veya ceviz Tuz Karabiber Yapılışı Eti küçük parçalara bölüp bir kaba alın Bulguru ekleyip yoğurun Kıymayı bir tavaya alıp margarinin yarısıyla kavurun Fıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın Dövülmüş etle yoğurduğunuz bulguru alüminyum folyo üzerine dikdörtgen şeklinde yayın Kavurduğunuz içi dikdörtgenin uzun kenarına yerleştirin Kıymalı bulguru folyo yardımıyla rulo yapın Kalan margarinin yarısıyla tepsiyi, yarısıyla ruloyu yağlayın 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın |
|