Kremalı Peynir Soslu Gnocchi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Peynir Soslu GnocchiKremalı Peynir Soslu Gnocchi Tarifi - Kremalı Peynir Soslu Gnocchi Nasıl Yapılır - Kremalı Peynir Soslu Gnocchi Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Patates (yaklaşık 4-5 büyük boy) 2 Adet Yumurta Sarısı 2,5 Su Bardağı Un Yeterince Karabiber Yeterince Tuz Sosu için; 1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) 1 Paket Krema Kremalı Peynir Soslu Gnocchi Nasıl Yapılır? 1 Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küçük dilimleyin, tencere içine yerleştirdiğiniz bir buharda pişirici (yada metal süzgeç) altına patateslere değmeyecek şekilde sıcak su ekleyip haşlayın (bu şekilde haşlanma süresini yarı yarıya azaltmış olursunuz)2 Haşlanmış pataesleri ezip püre haline getirip biraz ılınmalarını bekledikten sonra içerisine unun iki bardağı ve yumurta sarısını, tuz ve karabiberi ekleyin Bu karışımı iyece harmanladıktan sonra unun kalan yarım bardağını da ekleyin İyice harmanlayıp hamur kıvamına getirin![]() 3 Tezgahı hafifçe un serperek hamuru tezgaha alın ve sağa sola doğru çekip uzatıp sonrasında yuvarlayarak sosis formunda ama uzun bir şerit elde edin![]() 4 Bu hamurdan 1-1,5 cmlik parçalar kesin Bu parçalara gnocchi denmektedir![]() 5 Büyük bir tencerede kaynamış suyun içerisine attığınız gnocchiler piştiklerinde su yüzeyine çıkacaklardır, süzgeçli bir kepçe yardımı ile gnocchileri alın ve süzün Bu sırada kaşarı rendeleyin![]() 6 Bir tavada krema ve peyniri eritip karıştırın, hazır olan gnocchileri bu kremalı karışım ile servis edin![]() Not: Bu tarif italyan mutfağına ait bir lezzettir Bazı büyük marketlerde hazır olarakta satılmaktadırlar Gnocchileri kestikten sonra birkaç yöntemle şekil verebilirsiniz, fasulye formunda yuvarladığınız gnocchileri bir çatal yardımı ile burgu makarnaya benzer bir görünüm elde edebilir, bakla benzeri ortasına bir yarık atabilir yada çok ezmeden ortasında işaret parmağınız ile bastırarak minik çukurlar yaratabilirsiniz![]() |
|
|
|