![]() |
Soğan Aşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğan AşıSoğan Aşı tarifi - Soğan Aşı malzemeleri Malzemeler : * 1 kg kemikli parça et * 2 demet taze soğan * 2 orta boy patates * 2 orta boy domates * 1 Yemek kaşığı margarin * 3 su bardağı su * Nane, karabiber, tuz Yapılışı : * Etleri derince bir tencerede margarinle birlikte, sularını çekene kadar kavurun ![]() * Taze soğanları başları bütün kalacak şekilde, yapraklarını küçük küçük doğrayın ![]() * Küp doğranmış patatesler önce olmak üzere, ardından küp doğranmış domatesleri de etlere ilave edin ![]() * Bütün malzemeleri lezzetleri birbirine geçecek gibi bir süre daha kavurun ![]() * Etler sularını çekmeye başlayınca, su, tuz ve karabiberi de üzerine ilave edin ![]() * Etler pişince, servis tabağına alıp, üzerine nane gezdirerek sunuma hazırlayın ![]() Not : Soğan aşı Tekirdağ mutfağının geleneksel yemek uygulamalarından birsidir ![]() |
![]() |
![]() |
|