Bayat Ekmekten Naneli Pazılı Peynirli Tart |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayat Ekmekten Naneli Pazılı Peynirli Tartbayat ekmek tarifleri - bayat ekmekleri değerlendirme Malzemeleri: 2 yumurta(1 yumurtanın sarısı ayrılacak) 2 su bardağı bayat ekmek unu 1 çay bardağı yoğurt 6-7 dal ince ince kıyılmış taze nane 3 bardak kepek unu (buğday unu kullanabilirsiniz) ¼ çay bardağı buzlu su(kıtır kıtır olması için) 1 su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 silme tatlı kaşığı tuz Üzeri için : 200 gr beyaz peynir 1/4 demet maydanoz 1/4 demet pazı yaprağı (1 bardak suyla haşlanmış ve rondodan geçirilmiş) Yarım su bardağı süt Süslemek için: Çörekotu ve sivri biber Hazırlanışı: 1-Bayat ekmek ununu havuz şeklinde açıyoruz 2-Yumurta,yoğurt,tuz su,zeytinyağını ilave ediyoruz 3-Kaşıkla yedire yedire karıştırıyoruz 4-Kabartma tozu ve un ilavesiyle hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz 5-İnce kıyılmış taze naneleri ilave ediyoruz 6-Hazırladığımız hamuru merdaneyle tart kalıbı boyunda açıyoruz 7-Yağlanmış tart kalıbına ,kenarlarını elimizle yukarı doğru çekerek yayıyoruz 8-Diğer tarafta maydanozları iri iri kıyıyoruz, 9-Rondodan geçirdiğimiz pazı,maydanoz, ufalanmış beyaz peynirle harmanlıyoruz 10-Hazırladığımız tart kalıbının üzerine eşit miktarda dağıtıyoruz 11-Süt ve ayırdığımız yumurta sarısınızı iyice çırpıp 12-Peynirli karışımın üzerine gezdirerek döküyoruz 13-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tartın üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz 14-Çörekotu ve biberle süsleyip 15-Sevgiyle sunuyoruz Afiyet olsun (yanında bol köpüklü buz gibi ayran harika oluyor) |
|