![]() |
Kırklareli Tarhanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırklareli Tarhanasıtarhana bulamacı - kırklareli yöresi tarhana tarifi - tarhana bulamacı nasıl yapılır - tarhananın yararlarıTarhana bulamacı Kırklareli'nin özellikle Balkan köylerinde yapılan yöresel bir yemektir ![]() ![]() Eski mübadele dönemi göçmenlerince Trakya mutfağına, özellikle Kırklareli mutfağına taşındığını söylemek yerinde olur ![]() ![]() ( İslambeyli, Evciler, Yenice, Kurudere, Balaban, Soğucak, Kızılağaç vb) Çorbasının yapımı daha yaygın olduğu için şimdilerde unutulmaya yüz tutsa da, tarhana bulamacı yöre mutfağında korunması gereken bir mutfak uygulamasıdır ![]() Malzemeler : 1 Orta boy soğan 2 Çorba kaşığı Trakya tarhanası 1,5 su bardağı su 1 Tatlı kaşığı salça Sıvı yağ ( ayçiçek ) Güneşte kurutulmuş acı süs biberi Yapılışı : Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar çevirin ![]() İki çorba kaşığı tarhanayı ilave edip soğanlarla beraber birkaç dakika daha kavurun ![]() Salçayı ekleyip, kavrulmakta olan malzemeye özleştirin ![]() Suyu ekleyip malzemenin topaklanmasına izin vermeden, sürekli karıştırmaya devam edin ![]() Koyuca bir boza kıvamına gelip, göz göz fokurdamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırararak pişirin ![]() Piştikten sonra üzerine güneşte kavrulmuş acı süs biberlerinden atıp birkaç dakika sıcaklığıyla özlenmesini bekleyin ![]() Bu yöresel yemeği ekmek banarak yemek de kendisine has bir özelliktir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|