Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karides, tava, yunanmutfagindan

Yunanmutfagindan Karides Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunanmutfagindan Karides Tava



Gereçler:
25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu 1,5 sıvı yağ
Garnitürü:
1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip tartar sos
Yapılışı:
1 Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın Tuz ve limon suyu ile karıştırın
2 Yumurtaları bir kaba kırın ve hafif çırpın Un ve galetayı da ayrı tabaklara koyun Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın Karideslerin üzerine elinizle bastırarak şekil verin
3 Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika arayla pembe renkte kızartın Önce süzgece çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sorna, uygun bir tabağa yerleştirin Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.