![]() |
Nohut Topu (Topik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohut Topu (Topik)Nohut topu (Topik) Nohut topu (Topik) KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk PİŞME SÜRESİ: 20-30 dk Malzemeler: Yarım kg nohut 1 su bardağı tahin 3 soğan Kişniş, dolmalık fıstık Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: * Nohudu akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() * Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() * Maydanozu temizleyip kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() * 20x20 cm ebadındaki tülbentleri suyla ıslatıp düz zemine yayın ![]() ![]() ![]() * Bir tencerede su kaynatıp nohut toplarını içine salın ve 20-30 dakika pişirin ![]() ![]() * Nohut toplarını tepsiye alın ![]() ![]() ![]() Topik, İstanbullular tarafından tadı çok bilinmese de Ermenilerin perhiz yemeklerinden biri ![]() ![]() ![]() Tarif, 'Miftahü'l Tabbahin, İstanbul, 1876' adlı kitaptan, Araştırmacı-Yazar Turgut Kut tarafından çevrilmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
|