![]() |
Erikli Krep |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Krep![]() Malzemeler Tarif Defterime ekleTarifle İlgili Yorum YapMutfak Zorluk 2 Süre 45 dk ![]() Kaç Kişilik 6 Yöntem 800 gr mürdüm eriği 100 gr tereyağı 150 gr tozşeker 1 Adet yumurta 250 ml ![]() 200 gr kremşanti 150 gr un 2-3 Yemek kaşığı portakal suyu 500 ml ![]() 3 Yemek kaşığı pudra şekeri 1-2 Yemek kaşığı tarçın Tuz Hazırlanışı •Erikleri yıkayıp, süzün ![]() •İkiye kesip, çekirdeklerini çıkarın ![]() •18 Adet yarım eriği süslemek için ayırın ![]() •Kalan erikleri 40 gr tereyağı, şeker ve tarçınla yassı bir tencerede karıştırarak 15 dakika ağzı açık olarak pişirip, soğumaya bırakın ![]() •Krepler için bir kasede yumurta, un, 1 tutam tuz ve sütü iyice karıştırıp, düzgün bir hamur yapın ![]() •Üzerini nemli bir bezle öreterek 15 dakika dinlendirin ![]() •Kremşantiyi katı çırpın ![]() •Pişmiş eriklerin yarısını ve portakal suyuyla birlikte karıştırın ![]() •Orta büyüklükteki yapışmaz bir tavada onar gr tereyağı koyarak peşpeşe 6 adet ince pişirin ve sıcak tutun ![]() •Krepleri tabaklara alın ortalarına erikli karışımı koyun ve kapatın ![]() •Kalan erik reçeli, yarım erikler ve vanilyalı dondurma ile süsleyin ![]() •Pudra şekeri serpip, hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|