Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, pembe

Pembe Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pembe Ekmek



Ekmek Yapımı - Renkli Ekmek


2 bardak ılık süt içine küçük bir ceviz kadar maya, 1 bardak ılık su tuz ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapıyoruz Ilık ortamda iyice kabarıncaya kadar üstü örtülü bir şekilde bekletiyoruz Bu arada pancarı yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz üstünü kapatana kadar su ile doldurup 30- 40 dk pişiyoruz ( sadece 1 adet pancar yeterli) Pişen pancarın kabuklarını soğup robottan geçiriyoruz elimizde zümrüt rengi bir bulamaç oluyor


Kabaran hamuru tezgahımıza alıp elimizle gelişigüzel ortasını açıyoruz pancar ezmesini ortasına döküp unda ilave ederek ekmek kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz Bu biraz zaman alıyor Pişireceğimiz kaba ya da kalıba alıp üstünü örterek ılık ortamda 15 20 dk daha bekletiyoruz daha sonra fırında yüksek ısıda kontrol ederek pişiriyoruz

Not: Bu ekmek diğerleri kadar dayanıklı olmuyor günlük yapılmalı ve tüketilmeli


Eğer mayalı tariflerde tecrübeli iseniz korkmadan yapabilirsiniz Mayalı hamur biraz daha yoğurma ve kıvam bilgisi gerektirir Tecrübeniz yoksa sade ekmekten başlamanızı tavsiye ederim



Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.