![]() |
Patlıcan Dolması (Peynirli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Dolması (Peynirli)Patlıcan Dolması (Peynirli) MALZEMELER 3 adet bostan patlicani Tuz 2 adet kirmizi dolmali biber 3 domates 2 orta boy sogan 200 gr dilimlenmis kasar peyniri 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz 3dis sarmisak 3 yemek kasigi zeytinyagi YAPILIŞ TARİFİ Biberleri uzunlamasina ikiye bölerek çekirdeklerini çikartarak uzun seritler halinde dograyin ![]() ![]() ![]() ![]() Patlicanlarin saplarini kesip yarim parmak eninde uzun dilimlere bölün ![]() Üstüne biraz tuz serperek 30 dk bekletin ![]() Kizartma tavasinda yagi kizdirin ![]() ![]() Patlican dilimlerinin aralarina birer dilim domates, peynir ve biber yerlestirin ![]() ![]() ![]() ![]() 230 derecede isitilmis firinda 30 dk pisirin ![]() |
![]() |
![]() |
|