Patlıcanlı Tirit |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı TiritPatlıcanlı Tirit Tarifi - Patlıcanlı Tirit Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Tirit Malzemeleri Patlıcanlı Tirit 6 kişilik 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı sıvı yağ 300 gram kıyma 1 kg patlıcan Karabibe Tuz Sos için: 250 gram kuşbaşı et 2 orta boy soğan 2 adet sivri biber 2 adet domates Yarım kg kuşbaşı et 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber 2 adet defne yaprağı Üzerine: 2 su bardağı süzme yoğurt 3-4 diş sarımsak maydanoz 7-8 dilim kızarmış ekmek Kızartmak için: Yarım su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı Dolmalık fıstıkları sıvı yağda hafifçe pembeleşene dek kavurun 1 çorba kaşığını süslemek için ayırın Kıyma ilave ederek kavurmaya devam edin Tuz ve karabiber ekleyin Patlıcanları alacalı soyarak içlerini oyun Kavrulmuş kıyma ile doldurarak sıvı yağ ve tereyağ karışımında hafifçe pembeleşene dek kızartın Kuşbaşı eti önceden pişirin Bir tencereye 3 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, kızdırın Piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek biraz daha kavurun Domates salçasını, doğranmış domatesleri, tuz, karabiber, nar ekşisi, defne yaprağı ve 2 bardak sıcak su ilave ederek pişirin PaÜıcanlarla birlikte 1-2 taşım kaynatın Küp şeklinde doğranmış ekmekleri fırında hafifçe kızarttıktan sonra bir servis tabağma alın Üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın Patlıcanları alarak yoğurdun üzerine dizin Parça etli sosu da düzgünce yayın Fıstık ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın |
|