Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kırgızistan, parmak, yemeği

Beş Parmak - Kırgızistan Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beş Parmak - Kırgızistan Yemeği



beş parmak yemeği nasıl yapılır - etli yufka - yufkalı etMalzemeler:


600 gram kuzu eti (kemiksiz)

200 gram kuyruk yağı

1 adet elde açma yufka (Hamuru mantı hamura gibi olur)

4 adet soğan

4 adet koyun beyni

İsteğe göre baharat


Tarifi:


Eti normal tuzlu suda haşlayın ve pişirin Kuyruk yağını ve beyinleri de aynı suda haşlayın Hepsini ufak ufak doğrayın ve bir kaba koyun Yufkadan ince ince doğrayıp etin suyunda haşlayın ve bir tepsiye alın Soğanları yarım halka şeklinde ve biraz kalınca doğrayıp etin suyunda haşlayın Doğranmış yufkanın üstüne etleri, yağı, beyinleri ve baharatı yayın Haşlanmış soğanları da üste yaydıktan sonra yerken her tabağa azar azar koyup üstüne et suyundan koyun Yanında salatayla servis yapın


Hazırlayan: Kasım Özsan


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.