Börülce Pilaki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Börülce PilakiMalzemeler 2 su bardağı kuru börülce Tuz 1 adet havuç (küp küp doğranmış) Süslemek için dereotu 1 adet patates (küp küp doğranmış) 2 adet kuru soğan 3 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarmısak Yapılışı Börülceleri 2 saat ılık suyun içinde bekletin Suyunu süzüp, yeniden su koyarak 20 dakika haşlayın, süzün Bir tencerede soğanları zeytinyağında sarartın Üzerine patates ve havuçları ekleyip, 1-2 dakika ateşte çevirin Börülce, tuz, şeker, salça ve ince rendelenmiş sarmısağı katın 4 su bardağı sıcak suyla, 45 dakika kısık ateşte pişirin Ilınınca dereotuyla süsleyerek servis yapın |
|