Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, uludağ, usulü

Uludağ Usulü Ciğer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uludağ Usulü Ciğer



MALZEMESİ2 tane kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
1 demet dereotu (incecik kıyılmış)
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Öncelikle, ciğerin zarını çıkartıp, uzun piyaz yani parmak şeklinde doğrayın Üzerine tuzunu serpip, bir tepsinin üzerinde un ile harmanlayıp karıştırın
Öte yandan bir tavaya tereyağını koyup, yağ eriyince unladığınız ciğeri yağda hafifçe, 15 dakika kavurun Kavrulunca, yağdan el kevgiriyle süzdürerek çıkarın ve üzerine kırmızı toz biber serpip, karıştırın En üste de dereotunu ince ince doğrayıp, servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.