Kahvaltılık Omlet Tarifleri |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Omlet Tariflerikahvaltılık tarifler - omlet tarifleri - kahvaltık pratik tarifler - omlet çeşitleri Aromatik sürpriz omlet # Aromatik sürpriz omlet malzemeleri Birkaç adaçayı yaprağı 1 dal mercanköşk 1 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 3 yumurta Yarım su bardağı ılık süt 1 buçuk kahve fincanı krema 30 gr eritilmiş ılık tereyağı Tuz Karabiber Süslemek için 1 dal semizotu 100 gr salam # Aromatik sürpriz omlet hazırlanışı Aromatik sürpriz omlet: Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor Şimdi başlayalım Adaçayı ve mercanköşk yapraklarını yıkayıp temiz bir bezin üzerinde kurulayın Yumurtaları çukur bir kapta çırpın Un, mısır unu, süt, krema, tuz ve karabiberi ekleyip mikserle çırpın Adaçayı ve mercanköşk yapraklarını doğrayıp karışıma ilave edin Teflon tavayı biraz tereyağı ile yağlayın Yumurtalı karışımın dörtte birini ilave edip bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin Diğer tarafını çevirip kızarıncaya kadar pişirin Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın Omletleri servis tabaklarına alıp ikişer dilim salam ve semizotu dallarıyla süsleyin Poşe yumurta # Poşe yumurta malzemeleri 1 hamburger ekmeği 1 dilim dana jambon 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı su Tuz Karabiber Süslemek için Nane yaprağı # Poşe yumurta hazırlanışı Poşe yumurta: Ekmeği fırın ızgarasında kızartın Küçük bir tencerede su kaynatın, sirke ekleyin ve yumurtayı bir kepçenin içine kırın Kepçeyi yavaşça suyun içine batırın 30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın 2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın Ekmeğin üzerine jambonu ve yumurtayı yerleştirin Taze çekilmiş karabiber ve tuz serpiştirin Nane yaprağıyla süsleyerek bekletmeden servis yapın Kolestrolsüz omlet Kolestrolsüz omlet malzemeleri 6 yumurta akı 1 kahve fincanı un 1 çay bardağı maden suyu 4 çorba kaşığı ahududu reçeli 4 çorba kaşığı gül reçeli 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz # Kolestrolsüz omlet hazırlanışı Kolestrolsüz omlet: Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda Yumurta akları, un, maden suyu ve tuzu bir kapta karıştırın Zeytinyağını tavada ısıtıp yumurtalı karışımın dörtte birini ilave edin Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip pişirin Kalan malzemeyi üçe bölüp aynı şekilde pişirin Omletlerden iki tanesinin üzerine ahududu reçeli kalanların üzerlerine gül reçeli sürüp servis tabaklarına alın Sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın |
|