Haşhaşlı Sarma Aşı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Sarma AşıHaşhaşlı Bulgur Pilavı - Sarma Aşı Nasıl Yapılır - Burdur Yöresi Yemeği MALZEMELER Haşhaş 1/2 su bardağı Soğan 1 büyük boy Maydanoz 1/2 demet Zeytinyağı 1/3 su bardağı Su 2 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı Ceviz içi 1/2 su bardağı Yağsız beyaz peynir (renlenmiş) 1+1/2 su bardağı Tuz (peynirin tuzuna göre ayarlanır) 1/2 tatlı kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Haşhaş kavrulur, soğuyunca makineden çekilir Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır Maydanoz yıkanır, ayıklanır ve ince kıyılır Bir tencerede yağ ve soğan sararıncaya kadar kavrulur, ezilmiş haşhaş ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir, sıcak su dökülür Kaynayınca bulgur, kıyılmış ceviz içi, ezilmiş peynir, tuz eklenirve karıştırılmadan tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte biraz su kalıncaya kadar pişirilir Ateşten alınınca maydanoz ve nane ilave edilir ve karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılarak 15-20 dakika dinlendirilir Asma yaprağı ile servis yapılır NOT: Burdur yöresinde sıklıkla yapılır,özellikle piknik ve çay sofralarında sevilerek tüketilir Afyon yöresinde yağ ile bulgur biraz çevrilip su konur, kaynayınca tuz ile ezilmiş haşhaş ilave edileerek pişirilir (KKKurt) alıntı |
|